Honvéd: Grófnak szép emlék a Messiék elleni mérkőzés

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.01. 14:27
null
Lionel Messi már nem volt a pályán, amikor Gróf Dávidot becserélték (Fotó: AFP)
A Bp. Honvéd labdarúgócsapatával a múlt héten bajnoki címet nyerő Gróf Dávid nem túl sikeres légiósévek után tért haza 2015-ben, ám szép emlékeket is őriz külföldi pályafutásából.

 

„Nagy dolog volt elhagyni az otthonom, és először nagyon nehéz is – idézte fel az Evening Newsnak Gróf Dávid azt az időszakot, amikor 17 évesen a Hibernianhez szerződött. – Főleg, hogy az angolom kezdetekben nem volt túl jó, így alig tudtam valakivel beszélni, ami csak még nehezebbé tette az egészet. Visszatekintve elmondhatom, hogy talán túl fiatal voltam még, de követni akartam az álmomat, és kértem a szüleimet, hogy ne álljanak az utamba.”

A skót csapatban csupán felkészülési találkozókon léphetett pályára, bár a bemutatkozása éppen a Barcelona ellen történt, ami szép emlék számára. A katalánok 6–0-ra nyertek, Grófot a 82. percben cserélték be, amikor már kialakult a végeredmény.

„Nem sok kapus mondhatja el magáról, hogy megőrizte a kapuját a góltól a Barcelona ellen, főleg a debütálása alkalmával, egy olyan csapat ellen, amelyben Lionel Messi, Thierry Henry, Pedro, Dani Alves, Eidur Gudjohnsen vagy éppen Víctor Valdés szerepelt, hogy csak néhány nevet említsek. Szerettem azt a helyet, és a Hibs ma is közel áll a szívemhez” – tette hozzá a Honvéd 28 éves kapusa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik