CS. A. 2020.06.29 08:50 Frissítve: 2020.06.30 13:16

Honvéd: Bódog és Márton is jelölt a padra, Lanzafame távozna, Futács jöhet

Továbbra sem tudni, ki irányítja a következő idényben a Budapest Honvédot – információnk szerint több név is szerepel a kalapban. Közben több futballistáról is hallani, Kispestre kerülhetnek. Nagy mozgás lehet, hiszen edzőt és gólerős támadót is találni kell az új bajnokság és a nemzetközi kupaszereplés előtt.

Davide Lanzafame játékjogát megvették a Fraditól, az olasz mégis távozna a Honvédtól (Fotó: Török Attila)

 

Továbbra is kérdés, kivel kezdi el a felkészülést az együttes július 13-án, s az (új?) edző milyen erősségű kerettel dolgozhat együtt. Mint megírtuk, Bódog Tamás az egyik jelölt – a szakember a Kisvárdát irányítja, de a szerződése ott lejár, s az edző és a kispesti klub már tárgyalt is az esetleges közös munkáról. A legfrissebb információ szerint Márton Gábor, a ZTE FC vezetőedzője is – aki úgyszintén szabaddá válik a nyáron – képbe került, az ő érkezésére azonban kevesebb az esély (Márton játékosként 1991 és 1993 között szolgálta a kispesti klubot – a szerk.).

Rajtuk kívül külföldi, délszláv kiszemeltről is hallani, de természetesen az is lehetséges opció, hogy a Pisont István, Dajka László duó marad, s további lehetőséget kapnak a vezetőségtől. 

Esélyt viszont szinte biztosan nem kap a kameruni Macdonald Ngwa Niba, az izraeli-magyar kapus Levkovich Robi is távozhat, és ahogy azt már megírtuk, a horvát Tonci Kukoc is búcsút inthet. Kölcsönjátékosként szerepelt a Honvédban Mayron George a Midtjyllandtól, a Costa Rica-i csatár valószínűleg visszatér a dán klubhoz, míg a szélső Patrick Ikenne-King biztosan az MTK Budapestnél jelentkezik munkára.

A legnagyobb figyelem Davide Lanzafaméra irányul, a Nemzeti Sport információja szerint az olasz csatár távozni szeretne a klubtól – ez ügyben nehézséget jelent, hogy a Bp. Honvéd a napokban kifizette a Ferencvárosnak a vételárát. A kispestiek egy évvel ezelőtt úgy vették kölcsön a támadót, hogy kötelező kivásárlási opció szerepelt benne, vagyis nehéz helyzetbe kerültek, hiszen a csatár már 33 éves, így kérdés, hogy veszteség nélkül sikerül-e túladni az amúgy gólerős játékoson. 

Ami az érkezőket illeti: mint már jeleztük, a támadó középpályás Zsótér Donát Újpestről Kispestre szerződik. A csatársor erősödhet az idényben a Mol Fehérvárban futballozó Futács Márkóval is, s ugyancsak Fehérvárról kerülhet a Honvédhoz Tamás Krisztián, a bal oldali védő legutóbb a ZTE-nél szerepelt kölcsönben (múlt héten beszámoltunk róla, hogy a ZTE mellett a Honvéd is szerződtetné). A védelembe kiszemeltként korábban szóba került a néhány évvel ezelőtt a Ferencvárosban is futballozó spanyol David Mateos neve is.

S ha már Zalaegerszeg… A bajnoki idényt tíz góllal záró, korábbi kispesti Bobál Gergely megszerzése is szóba került, de a játékosnak több, köztük lengyel ajánlata is van.  

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Davide Lanzafame (olasz, FTC – kölcsön után végleg)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Bobál Gergely (ZTE), Futács Márkó (Mol Fehérvár), David Mateos (spanyol, Hapoel Ra’anana – Izrael), Tamás Krisztián (Mol Fehérvár, legutóbb kölcsönben ZTE), Zsótér Donát (Újpest FC)
Távozók: Tonci Kukoc (horvát, szabadon igazolható)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Mayron George (Costa Rica-i, FC Midtjylland – Dánia, ?), Patrick Ikenne-King (nigériai, MTK)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Davide Lanzafame (olasz), Levkovich Robi (magyar-izraeli), Macdonald Ngwa Niba (kameruni)

2021.08.01 23:10:41

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Most kezdem megérteni, miért lett volna fontos az igazán befolyásos európai élkluboknak, hogy a Szuperliga-sorozat már az idén útjára induljon. Mára ugyanis mulatós szintre süllyedtek az egykoron tekintélyt jelentő nemzetközi kupaviadalok...

2021.08.01 19:24:41

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

Paprikás hangulatban ért véget a mérkőzés, a lila-fehérek csak szépíteni tudtak 0–2 után.

2021.08.01 17:25:29

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Többet támadott a Fehérvár, a vezetést is megszerezte, de a jól védekező ZTE nem hagyta magát, és kiegyenlített.

2021.08.01 07:49:02

Labdarúgó NB I BORSOS LÁSZLÓ

„Remélem, hogy lesznek köztük, akik nemzetközi szinten is megállják a helyüket, mint Sallai, Kleinheisler vagy Gyurcsó.”

2021.07.31 06:41:34

Labdarúgó NB I A MÉRKŐZÉSRŐL TUDÓSÍT: PIETSCH TIBOR (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

A meccs fordulópontja Klemenz VAR-ral felülbírált kezezése volt, amely után kiállították a kispesti védőt.