FTC: szerződtették az uruguayi középpályást

Vágólapra másolva!
2017.06.11. 13:09
null
Fernando Gorriarán immár a Ferencváros játékosa (Fotó: <a href="http://www.fradi.hu/hu/labdarugas/nb-i/hirek/uruguaybol-igazoltunk-/20170611/c/17034">fradi.hu</a>)
A Ferencváros labdarúgócsapata szerződtette Fernando Gorriaránt – adta hírül a fradi.hu. Az uruguayi középpályás hazájából, a CA River Plate-től érkezett a zöld-fehérekhez.

 

Fernando Gorriarán szerződtetésének részleteiről nem árult el konkrétumokat a Ferencváros honlapja, de egy korábbi hír arról szólt, hogy a 22 éves középpályás négy évre ír alá a zöld-fehérekhez.

Az évek során a River Plate játéka egyre inkább Gorriaránra épült, a bajnokság legjobbjai közt tartották számon, több alkalommal is bekerült a forduló válogatottjába is – írja a Fradi honlapja az új szerzeményről. Válogatott szinten a legnagyobb sikere, hogy – az U22-es korosztállyal – megnyerte a Pánamerikai játékokat.

„Nagyon jól járna vele a Fradi nyilatkozta a múlt héten a Digi Sportnak az Uruguayban élő Salekovics Ádám, aki a River Plate elnökségi tagja. – Őszinte leszek: nem örülök annak, hogy Magyarországra megy, a karrierjében ez nagy visszalépés. Roppant gyors játékosról van szó, tökéletes kapocs a védelem és a támadósor között. A mexikói bajnokság sokkal jobb lenne neki, ott nagyobb lehetősége lett volna arra, hogy előrelépjen.”


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Fernando Gorriarán
(uruguayi, River Plate – Uruguay), Otigba Kenneth (magyar-nigériai, Heerenveen – Hollandia, legutóbb kölcsönben Kasimpasa – Törökország), Priskin Tamás (Slovan Bratislava – Szlovákia)
Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérők*: –
*A hivatalosan az FTC játékosának számító, de a Fradiban az NB I-ben nem szereplő, régóta az NB II-es Soroksárnál kölcsönben lévő játékosokat nem tüntettük fel.
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Derekas Zoltán, Gera Dávid, Kundrák Norbert, Mazzonetto Alessio, Mazzonetto Nicoló, Nagy Gábor, Novák Zsombor
Kiszemeltek: Bőle Lukács (CSMP Iasi – Románia)
Távozók: Emir Dilaver (osztrák, Lech Poznan – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Florian Trinks (német, lejár a szerződése), Michal Nalepa (lengyel, Lechia Gdansk – Lengyelország)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Marco Djuricin (osztrák, Red Bull Salzburg – Ausztria), Kleinheisler László (Werder Bremen – Németország, érdeklődik iránta: Standard Liege – Belgium), Rju Szung Vu (dél-koreai, Bayer Leverkusen – Németország)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Vladan Csukics (szerb, visszavonul?), Jova Levente (soroksári kölcsön után érdeklődnek iránta: Nyíregyháza, Vasas), Hajnal Tamás (lejár a szerződése)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik