FTC: Sigér Dávid már gyógyul, és vágja a centit

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2022.01.06. 08:22
null
Sigér Dávid (Fotó: Török Attila)
Immár visszafelé vágja a centit Sigér Dávid, aki Sztanyiszlav Csercseszovot az első benyomások alapján inkább nevezné határozottnak, mintsem szigorúnak.

 

– Túl vannak az első néhány edzésen Sztanyiszlav Csercseszov irányításával. Milyenek az első benyomások?
– Belecsaptunk a munka közepébe – felelte lapunknak Sigér Dávid, a Ferencváros válogatott középpályása. – Az új szakmai stábot hétfőn Hajnal Tamás mutatta be. Körbeálltuk az új vezetőedzőt, aki mondott néhány mondatot. Rövid, tömör volt, éppen olyan, amilyenre számítottunk.

– A karaktere ennyi idő után leszűrhető?
– Mindannyian hallottunk, olvastunk a munkamódszereiről. Az első benyomások alapján szigorúnak egyáltalán nem nevezném, inkább a határozott kifejezést használnám a jellemzésére. A kettőt nem szabad összekeverni. Alighanem napról napra egyre többet elmond a tőle elvártakból, megismerjük a futballról alkotott elképzeléseit. Sztanyiszlav Csercseszov a kedd délelőtti tréning előtt is mondott néhány mondatot, a lényeg, hogy nem kér más véleményéből, és azt is kérte, a probléma kifejezést ne használjuk a csapaton belül. Elindultunk egy úton, azt szeretné, ha minél fegyelmezettebben követnénk.

– Hogy van a lába?
– Köszönöm, egyre jobban. Ott vagyok az öltözőben, a megbeszéléseken is részt veszek, de a rehabilitációm még nem ért véget. Különmunkát végzek, amolyan kombinált edzéseken veszek részt. Erősítés és sok futás szerepel a programban.

– A téli szünetben sem állt le?
– Nem lett volna érdemes. Hosszú felépülési időszak közepén vagyok, nem sok értelme lett volna megszakítani egy hosszabb, egy-két hetes kihagyással. Előtte elég volt a kényszerpihenő! Most már a szakmai stáb utasítására fokozom a terhelést, a tempót. Amíg a többiek pihentek, én bárhol is voltam, mindennap futóprogramot teljesítettem.

– Hol töltötték az ünnepeket?
– A karácsonyt idehaza a családdal, majd néhány napra Dubaiba utaztunk, hogy a hosszú idény előtt lelkileg is feltöltődjek. De ott sem pihentem, napi hat kilométert könnyedén lenyomtam. Mondjuk ez is csak egy félidei penzumomnak felel meg.

– Gondolom, mennyire élvezi a futást...
– Téved, ha azt hiszi, utálom. Nagyon jó érzés elfáradni, élvezem, hogy futhatok, és érzem, hogy egyre több az erőm, egyre gyorsulok. Hiányzott a mozgás, mert sokáig futni sem bírtam. Egyelőre egyenes irányú futások szerepelnek a programban, a sebességemet próbáljuk visszanyerni. Eleinte nehezen törődtem bele, hogy elszakadt a keresztszalagom, megbarátkozni azóta sem tudtam a ténnyel, de elfogadtam. Rossz volt látni, hogyan épül le az izomzatom, most legalább jó nézni, hogy egyre izmosabb, erősebb a lábam. A nyolc hónapból már több mint a fele eltelt, immár vágom a centit.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik