K. Zs. 2022.08.05 17:05 Frissítve: 2022.08.05 18:06

FTC: „Nem vagyok híve annak, hogy a dolgok elé menjünk” – Csercseszov a hosszabbításról

Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője a Qarabag elleni labdarúgó BL-selejtező (1–1) után hosszú interjút adott az orosz matchtv.ru-nak – az „Egyetlen magyar futballkifejezést sem tanultam meg, elég az angol és a német” című írást az ulloi129.hu blog szemlézte, ebből idézünk.

Sztanyiszlav Csercseszov a Puskás Akadémia elleni idénynyitó bajnoki után (Fotó: Árvai Károly)

 

A csapat pillanatnyi állapotáról

„Kezdünk belejönni. Nagyjából optimális állapotban kell lenni. De már vannak sérültjeink, más gondok is. És persze a hosszú utak is hatással vannak ránk. Pozsonyba két órát buszoztunk – nyertünk is 4–1-re. A bajnoki nyitó fordulóban hét új játékost vetettünk be, jó, hogy a második meccset elhalasztották, van egy hetünk megfelelően kipihenni magunkat és felkészülni a visszavágóra.”

A felkészülést nehezítő betegségekről

„A nyári felkészülés alatt a fél csapat elkapta a koronavírust, most, hála Istennek, nincs gondunk ezzel. Velem is minden rendben.”

 
„Egy egy lett, úgyhogy a nulláról indulunk” – Sztanyiszlav Csercseszov értékelése a Qarabag elleni idegenbeli meccs utáni sajtótájékoztatón

A visszatérő oroszországi felvetésről: lesznek-e orosz játékosai az FTC-nek? (Artyom Dzjuba visszatérően téma az orosz sajtóban, de az interjúban elhangzik a szintén klub nélküli Alan Dzagojev neve is.)

„Ha egy játékos jó, nem számít, honnan jön. Van egy csapatunk, amiben hiszünk. Ha egy játékos érdekes lesz számunkra, persze elgondolkodunk rajta. Vannak átigazolási ötleteink, de nem orosz futballistákkal kapcsolatban. Dzjubának biztosan lesz klubja, ám nem egyszerű egy ilyen helyzet.”

A magyarországi életéről

„Van egy lakásom a belvárosban, ismerem az utat az edzőközpontig és vissza. A várost, bár nagyon szép, még nem fedeztem fel, nem volt rá időm. Az edző mindig dolgozik: edzés, meccsek, utazás – még ha nem is akkorák a távolságok, mint Oroszországban.”

A nézőkkel és a sajtóval tartott kapcsolatról

„A Ferencváros az ország legnépszerűbb csapata. Igen [, felismernek], de nagyon kulturáltan közelítenek meg. Van, aki zavarba is jön. A magyar sajtóval jó a munkaviszonyom. Ha jól játszunk, dicsérnek, ha nem, kritizálnak. Két nagy interjút adtam mostanában, és hamarosan lesz tévés is, azonban a kommunikáció elsősorban a sajtótájékoztatókon zajlik.”

A magyar nyelv használatáról

„[Ezen a területen] rosszabb vagyok, mint Miroszlav [Romascsenko, az edzői stáb tagja], én egyetlen magyar futballkifejezést sem tanultam meg, elég az angol és a német.”

A szerződéshosszabbításról

„Nem tárgyaltunk. Nem vagyok híve annak, hogy a dolgok elé menjünk. Megvannak a céljaink, azokat kell elérni. Minden mást majd az idő eldönt, ahogy szokták mondani. Szerdán kint volt a meccsen a klubelnök, beszéltünk a meccs után. Semmilyen specifikus feladatot nem adott, hogy tedd ezt vagy azt. De a mi klubunk a legnépszerűbb az országban, minden sorozatban győzni szokott, így az elvárások mindig itt a legnagyobbak.”

2022.08.13 23:30:21

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A zöld-fehérek »NB I-es tizenegye« nem csupán a gólok számában jobb…

2022.08.14 14:34:16

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), CSELŐTEI MÁRK (percről percre)

Már a szünetben is hárommal vezetett a Ferencváros, amely felforgatott kezdőcsapattal is sokkal jobb volt, mint ellenfele.

2022.08.14 14:17:18

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Kétszer állt fel hátrányból a Paks, a Honvéd tíz emberrel fejezte be a találkozót.

2022.08.14 14:38:35

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR (összefoglaló), LENDVAI MARTIN (percről percre)

Van Nieff révén már a 12. percben vezetést szereztek a vendégek, Mesanovic a hajrában egyenlített.

2022.08.13 12:03:20

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem sok hiányzott a Zalaegerszegnek az újabb fővárosi bravúrhoz, de be kellett érnie egy ponttal.