FTC: megérkezett Dibusz Déneshez Lionel Messi ajándéka

Vágólapra másolva!
2021.01.21. 14:27
null
Messi gólja a Ferencvárosnak (Fotó: Török Attila)
Mint beszámoltunk róla, tavaly év végén Lionel Messi megdöntötte Pelé egy klubban szerzett gólokra vonatkozó 643-as rekordját, s a rekorddöntés után az argentin klasszis megajándékozta a tőle gólt kapó kapusokat. A Ferencváros hivatalos Twitter-csatornájának közlése szerint Dibusz Déneshez is megérkezett a díszdobozos sör, miután az argentin az ősszel a BL-ben betalált a Ferencváros kapusának.

A csúcsdöntés apropóján az ajándékozós akciót igazából a Budweiser nevű amerikai sörgyártó indította, s küldött egy – vagy több– sorszámozott, díszdobozos, egyedi üveg sört annak a 160 kapusnak, aki ellen Messi összehozta a rekordot jelentő 644 gólt.

Ehhez a számhoz a Ferencváros kapusa, Dibusz Dénes is hozzájárult eggyel, amikor a Bajnokok Ligájában ősszel az argentin klasszis tizenegyesből megszerezte a vezetést a katalánoknak – a meccset 5–1-re nyerte meg az FC Barcelona. Mint a zöld-fehérek Twitter-csatornáján közzétett videóból kiderül, ez volt Messi pályafutásának 636. gólja a Barca színeiben, s Dibusz lett a 159. kapus, aki ellen eredményes volt.

 


 

A lista élén a brazil Diego Alves áll, aki 2007 és 2017 között az Almeria és a Valencia kapusaként 21 gólt kapott Messitől, s ugyan Dibusz az egyetlen magyar szereplő ezen, további „magyar érdekeltség”, hogy egészen az élmezőnyben, 11 kapott góllal holtversenyben a 11. helyen szerepel Marko Dmitrovics, az Eibar szerb válogatott kapusa, aki 2013 szeptemberétől másfél éven át volt az Újpest FC játékosa.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik