BORBOLA BENCE
BORBOLA BENCE
2022.04.14 07:21 Frissítve: 2022.04.14 08:15

FTC: Idén mindenképpen duplázni szeretnénk! – Vécsei

A bajnoki aranyérem mellé a Magyar Kupa-elsőséget is célként tűzte ki a Ferencváros labdarúgója, Vécsei Bálint, aki élvezi Sztanyiszlav Csercseszov bizalmát.

 

Vécsei Bálint szombaton korábbi klubja, a Honvéd ellen tenne újabb lépést a bajnoki cím felé (Fotó: Szabó Miklós)

 

Szerdai lapszámunkban Hidi Patrik, a kispestiek középpályása arról beszélt, vannak olyan jó barátságban, hogy önök között a meccshéten is téma lehet a hétvégi mérkőzés. Valóban így van?
– Igen, Patrikkal nagyon jó barátok vagyunk, a napokban is beszéltünk klubjaink helyzetéről – felelte lapunknak Vécsei Bálint, a Ferencváros 28 esztendős középpályása, aki szerdán hosszabbított szerződést klubjával. – Vagyunk annyira intelligensek, hogy tudjuk, szombaton este a pályán nem lesz barátság, mindketten mindent megteszünk azért, hogy a mi csapatunk győzzön. Ettől még lehet beszélgetni a futballról, a Honvéd nincs könnyű helyzetben, mi viszont a bajnoki címért küzdünk.

Téma az öltözőben az aranyérem? Ott motoszkál már a fejekben?
– Kár lenne tagadni… Fogynak a mérkőzések, nagyobb előnyt szedtünk össze, a hátralévő hat mérkőzésen ezt semmiképp sem szeretnénk elherdálni. Sőt úgy vagyunk vele, annál jobb, minél hamarabb tesszük biztossá a bajnoki címünket. Nem azért, hogy utána hátra lehessen dőlni, hiszen másik nagy célunk, hogy a Magyar Kupát is megnyerjük. Idén mindenképpen duplázni szeretnénk! Szóval bárhogy is alakul a bajnoki hajrá, mentális és fizikai leengedésről szó sem lehet.

Lát a duplázásra esélyt?
– Miért ne?! A kupában az elődöntőben a Győri ETO ellen lépünk pályára, nem lesz könnyű összecsapás, de ha úgy játszunk, ahogy tudunk, nekünk kell a fináléba jutnunk. A döntőben pedig már bárki lesz az ellenfél, a Paks vagy az Újpest, éles mérkőzést játszunk. Nagyon szeretném, ha az idény végén két arany­éremmel mehetnék pihenni.

Legutóbb február végén játszott végig mérkőzést. Mennyire sínylette meg ezt az erőnléte?
– A szakmai stáb visszajelzései alapján a fizikai adataimmal nincsenek problémák, sőt. A korábbi kisebb sérülés a formámnak nem tett jót, két hetet kellett kihagynom, s azóta kevesebb játékpercet kaptam. A hétvégén a Debrecen ellen végre újra a kezdőcsapat tagja voltam, már most érzem, hogy egyre jobb formába lendülök, egyre inkább elkapom a fonalat.

Korábban úgy nyilatkozott, Peter Stöger volt az edző, akinél először érezte a Ferencvárosnál, hogy maximálisan megbízik önben. Sztanyiszlav Csercseszovnál is így van?
– Ahogy elkezdődött a tavaszi szezon, a Puskás Akadémia elleni elmaradt mérkőzésünkön nem lehettem a kezdőcsapatban, hiszen betegségből tértem vissza. Aztán a kiállítás miatt úgy alakult, hogy már a huszadik percben be kellett állnom, onnantól pedig végig játszottam, a kezdőcsapat tagja voltam. Ahogy mondtam, a sérülésem nem jött jól, de ez benne van a futballban. Sztanyiszlav Csercseszovnál ugyanúgy érzem a bizalmat, mint a korábbi szakmai stábnál.

Május közepén véget ér a bajnokság. Kinézte már a családdal a vakáció helyszínét?
– Ha a válogatottra céloz, nagy vakációzást nem tervezek… Szeretnék a Nemzetek Ligájában Anglia, Németország és Olaszország ellen is játszani, ehhez minél jobb formába kell lendülnöm, és a bajnokság befejeztével meg is kell tartanom. Nem nyúlik hosszúra a nyári pihenőm, talán ha egy hetem lesz a lazításra, de én lennék a világ legboldogabb embere, ha így alakulna, hiszen ez azt jelentené, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány számol velem, ott vagyok a válogatott keretében. Úgy készülök, hogy ezen a nyáron egyetlen pillanatra sem engedhetek le.

2022.08.08 21:31:39

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A tulajdon persze nagy erő, nincs az a külső futballszervezet, amelyik drasztikusan belenyúlhat a szerződtetések szövevényébe, így aztán nem tudható, mikor lesz változás a témában. Remény van rá, ugyanis van jó néhány olyan, évtizedeken át tornyosuló gát a magyar futballban, amelyet áttörtek a csapatok (vagy az idő), szinte észrevétlenül.

2022.08.07 18:32:53

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem megy a kispestieknek, a második mérkőzésükön is kikaptak, és ezúttal sem szereztek gólt.

2022.08.07 17:11:26

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Egy gólt elvett az Újpesttől a VAR, aztán hiába játszottak sokáig emberelőnyben a lila-fehérek, simán kikaptak.

2022.08.07 15:03:24

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Meggyőző játék, 4–2-re nyert a hazai együttes, Supka Attila csapata egy félidőnyit emberhátrányban játszott.

2022.08.06 17:51:22

Labdarúgó NB I A MÉRKŐZÉSRŐL TUDÓSÍTOTT: BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Több mint hét év után lőtt újra gólt a KTE az NB I-ben, Szabó Levente tizenegyesből egyenlített.