FTC: ez a spanyol élvonalbeli klub tett ajánlatot Uzuniért!

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2022.01.30. 20:07
null
Uzuni távozhat a Ferencvárostól (Fotó:Török Attila, archív)<br />
A Ferencváros labdarúgócsapata nem nevezte albán válogatott játékosát, a csütörtökön a Puskás Akadémia ellen még kezdőként szereplő Myrto Uzunit az Újpest elleni derbire – úgy tudjuk, a játékos klubot válthat, ezért nem került be a keretbe. A Spanyol Granadába tart – ezt albán és spanyol források is megerősítették vasárnap este.

 

A 26 éves Myrto Uzuni a Ferencváros egyik legjobbjának számít, hiszen amióta 2020-ban Magyarországra szerződött, 67 tétmeccsen 36 gólt és 14 gólpasszt jegyzett. Nem csoda, hogy a támadó iránt értesüléseink szerint több topbajnokságból is érdeklődtek, elsősorban a spanyol La Ligából és az angol Permier League-ből.

Úgy tudjuk, az egyik kérő a spanyol élvonalban 14. helyen álló Granada, amely Spanyolországból származó információnk szerint 3 millió euró körüli összeget is kész kifizetni a 22-szeres albán válogatott játékosért, akinek az értékét 3.5 millió euróra becsüli a Transfermarkt (egyes források szerint a 3.5 milliót is elérheti a vételára). Mivel Spanyolországban hétfőn jár le az átigazolási időszak, legkésőbb január 31-én le kell zárni a tárgyalásokat, és ha megszületik az egyezség a klubok között, akkor Uzuninak még orvosi vizsgálaton is részt kell vennie leendő csapatánál. Ezért a Ferencváros az Újpest elleni, vasárnap esti derbire nem is nevezte a játékost.

Cikkünk megjelenése után az albán panorama.al és a spanyol ideal.es is kész tényként számolt be az átigazolásról. Mindkét forrás úgy tudja, Uzuni már el is utazott a Granadához, melynél az orvosi vizsgálatok után hétfőn be is jelenthetik a szerződtetését. Úgy tudni, négy évre írhat alá, 3–3.5 millió euró közötti összeget fizethetnek érte.

Kerestük az információval kapcsolatban az FTC-t, de a klub csak a hivatalos kommunikációs felületén, a fradi.hu-n közöl híreket.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Fortune Akpan Bassey (nigériai, Dynamo Ceské Budejovice – Csehország)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Roko Baturina (horvát, Lech Poznan – Lengyelország)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek:
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Myrto Uzuni (albán, Granada – Spanyolország)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik