V. Gy.
2023.03.25 16:11 Frissítve: 2023.03.25 17:05

Felkészülés: két góllal nyert a Topolya a ZTE ellen

A szerb élvonal második helyén álló Topolyai SC 2–0-ra legyőzte az NB I 7. helyén álló Zalaegerszeget Budaörsön felkészülési mérkőzésen.

Budaörsön nyert a kék mezes Topolya a ZTE ellen (Fotó: Török Attila)

 

Határon túli magyarok találkozója is volt a szombati ZTE FC–Topolyai SC felkészülési mérkőzés, hiszen a vendégek csapatát a történelmi Magyarország területéhez tartozó településen alapították, s a jelenkorban is van némi kapcsolódás a magyar labdarúgással: a keret tagja a zentai születésű magyar-szerb állampolgársággal rendelkező Szőke Adrián, a magyar utánpótlás válogatott csatár a Diósgyőri VTK kölcsönjátékosaként futballozik Topolyán. A találkozót a Kárpátaljáról, Ungvárról származó Káprály Mihály vezette, az egerszegiek középpályása, Gergényi Bence pedig korábban a szlovéniai Lendván is futballozott.

A ZTE FC – kihasználva a válogatott mérkőzések miatti szünetet – „félútra”, Budaörsre hívta meg a Topolyát, s csodás ékszerdobozban játszhattak a csapatok. Ricardo Moniz, az egerszegiek vezetőedzője csupán a kapus- és a csatárposzton változtatott, a válogatott kerettel készülő Demjén Patrik helyett Gyurján Márton védett, míg a támadósorba a 18 éves Klausz Milán került. Kellemetlenebb ellenfelet nem is választhatott volna a ZTE, hiszen a szerb élvonal második helyén tanyázó együttes komoly játékerőt képvisel, mégis az egerszegiek játszottak fölényben az első félidőben, a Topolya csak kontraakciókkal próbálkozott, kevés sikerrel.

Az első félidő, kemény, harcos játékot hozott, kevés helyzettel, míg a második félidő elején egy sikeres ellenakció végén megszerezte a vezetést a Topolya. Ezután természetesen nem feladva meccset Ricardo Moniz három fiatalt is pályára küldött, köztük a 18 éves Csóka Dominiket, aki a balhátvéd öccse, mondván, ők is érezzék a törődést.

ZALAEGERSZEGI TE FCTOPOLYA (szerbiai) 0–2 (0–0)
Budaörs, 100 néző. Vezette: Káprály
ZTE FC: Gyurján M. – Huszti A. (Király M.), Szafronov (Kámi), Kálnoki-Kis (Tullner), Csóka Dániel – Szendrei N. (Csóka Dominik), Tajti (Ubochioma) – Mim, Klausz, Gegényi – Ikoba (Baloteli, Papp Cs.)
TOPOLYAI SC: N. Filipovics – Krpics, Sztojkovics, Sztanojev (Csolics), Cvetinovics (Petrovics) – Kuveljics, Miloszavljevics (Andjelkovics), Cvetkovics – Szőke (Djakovac), Vukics, Mircsevszki (Radin)
Gólszerző: Vukics, Djakovac

2023.06.09 23:54:39

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Kegyetlen látvány volt, amikor Marco Rossi (nem a miénk...), a Genoa akkori középpályása és csapatkapitánya begyűjtötte a pályán a dresszeket társaitól, akik szépen sorban, engedelmesen átnyújtották neki. Nem lehet szebben mondani: azokban a pillanatokban aljasul, csoportosan, mindenki szeme láttára megerőszakolták a futballt.

2023.06.09 23:23:16

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2023.06.06 23:26:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A KTE-sikeredző, Szabó István neve már az NB II-es szereplés idején is ott volt a HLSZ Év szakvezetője jelöltlistáján. Az persze más kérdés, hogy másodosztályú edzőként akkor legfeljebb rivalizálhatott és nyilván nem versenyezhetett a válogatottat az Eb-szereplésig vezető szövetségi kapitánnyal, Marco Rossival.

2023.06.03 00:11:45

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Hogy hogyan és ki miatt alakult így, azt nehéz szétszálazni.

2023.06.01 22:48:55

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mindig van egy center, akire kijön a figura.

Ajánló beállításra vár