Az FTC ghánai próbajátékosával a soraiban győzte le az Augsburgot

R. Gy.R. Gy.
Vágólapra másolva!
2023.01.11. 14:46
null
Ezúttal gólok is jöttek Xavier Mercier-től (Fotó: Árvai Károly)
Az NB I-es listavezető Ferencváros első idei felkészülési mérkőzésén kétgólos győzelmet aratott a német élvonalbeli Augsburg ellen a csapat spanyolországi edzőtáborában.

 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FTC–Augsburg (német) 2–0 (0–0)
La Nucia (Spanyolország)

FERENCVÁROS, 1. félidő: Bogdán – Botka, S. Mmaee, Knoester, Civic – Esiti, Laidouni, Auzqui – Zachariassen, R. Mmaee, A. Traoré. 2. félidő: Bogdán – Wingo, Besic, Kovacevic, Pászka – Vécsei, Sigér, Halmai (Bonsu Osei) – Mercier, Haraisvili, Marquinhos.Vezetőedző:Sztanyiszlav Csercseszov
Gólszerző:Mercier (62., 74.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A spanyolországi edzőtáborozáson lévő Ferencváros csapat a német Bundesliga első osztályának 14. helyén telelő FC Augsburg ellen lépett pályára. A kispadon már ott ült a magyar bajnok egyik kiszemeltje, a ghánai Kwaku Bonsu Osei, aki – ha kedvező kép alakul ki róla – akár szerződést kaphat a zöld-fehéreknél.

A találkozó első félideje kocogós iramot hozott, leginkább a németek térfelén zajlott a játék. Többet támadott a Ferencváros, Civic rendületlenül rugdosta a szögleteket mindkét oldalról, de ezekből kevés veszély alakult ki az Augsburg kapuja előtt. Az Augsburg lényegében csak kétszer került helyzetbe, a félidő elején és végén, Bogdán azonban mindkétszer bravúrral védett.

Az FTC-től Zachariassen tüsténkedett leginkább, rajta kívül Samy Mmaee veszélyes fejeséből lehetett volna gól, de nem találta el a kaput, így gól nélküli döntetlennel ért véget az első félidő.

A második játékrészben az Augsburg főleg a második csapatának játékosait szerepeltette, a Ferencvárosban csak Haraisvili és Halmai számított igazán tapasztalatlannak a csapatban, a többiek jócskán kaptak lehetőséget az őszi szezonban.

Úgy tűnt, a német együttes lesz veszélyesebb, ehhez viszont el kellett volna találnia a zöld-fehérek kapuját. Nem tette, ráadásul kapott egy gólt. Merthogy ügyetlenkedett hátul a német védelem, a 62. percben Marquinhos labdát szerzett, Mercier-nek adta, aki 17 méterről vezetéshez juttatta a Ferencvárost. 1–0

A gól után kiegyenlített játék folyt némi ferencvárosi fölénnyel. A 74. percben jött az újabb magyar gól. Ezúttal Halmai volt szemfüles, az ő passzából szerzett szép csel után gólt Mercier. 2–0

A hátralévő időben inkább az Augsburg támadott, de Berisha a legnagyobb helyzeteket is elpuskázta, így győzött a Ferencváros.

 

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90. perc: Vége a találkozónak, a Ferencváros megnyerte az edzőmeccset. 2–0

86. perc: Berishaezúttal három méterről próbálkozhatott,Bogdánviszont remekül védett.

81. perc: Besic hibázott hátul, Berisha csapott le a labdára, majd távolról ellőtte, de magasan fölé.

80. perc: Készülődik a ferencvárosi próbajátékos,Kwaku Bonsu Osei, nagyjából tíz perc jut majd neki.

74. perc: GÓÓÓÓL! Halmai szerzett labdát, Mercier-hez játszott, aki kicselezte a rátámadó védőt, balra húzott, majd 13 méterről, ballal a léc alá vágta a labdát. 2–0

67. perc: Sigér szerzett labdát a saját térfelén, megindult előre, Marquinhoshoz passzolt, majd kapta vissza az Augsburg tizenhatosán belül, éles szögből el is lőtte, a labda elgurult a hosszú sarok mellett.

62. perc: GÓÓÓL! VEZET A FERENCVÁROS! Marquinhos szerzett labdát az augsburgi tizenhatos előterében, Mercier elég tálalt, aki 17 méterről, kissé kanalazó mozdulattal, szinte estében lőtt nagyon pontosan a bal alsóba. 1–0

60. perc: Hűha! Berisha kapott labdát a ferencvárosi tizenhatoson belül, a Fenerbahcétól kölcsönbe érkezett támadó egy csel után tisztára játszotta magát, majd a jobb felsőt célozta meg, csakhogy a kaput nem találta el.

56. perc: Jobb oldalról, távolról jöhetett szabadrúgással az Augsburg, és a tizenhatoson belülre ívelt labdát Winter fejelte el, bizony nem sokkal mellé.

50. perc: Sigér pörgette fel a labdát Halmai felé, aki 14 méterről fejelt, éppen a kapus kezébe.

49. perc: Ivanoviclőtt egyet, a labda viszont elment a Ferencváros kapuja mellett.

46. perc: A második félidőre a Ferencváros ebben az összeállításban futott ki:Bogdán – Wingo, Besic, Kovacevic, Pászka – Vécsei, Sigér, Halmai – Mercier, Haraisvili, Marquinhos.

46. perc: Sok-sok csere után folytatódott a meccs a második félidővel.

ELSŐ FÉLIDŐ

45. perc: Vége az első félidőnek, az állás döntetlen. 0–0

40. perc: Demirovic kapott kiváló indítást, kilépett a védők közül, majd amikor már csak 14 méterre volt a kaputól ellőtte, Bogdán azonban bravúrosan védett.

33. perc: Laidouni adta ezúttal be a labdát jobbról, érkezett Sammy Mmaee, aki 7 méterről, középről, nem sokkal fejelt a léc fölé.

28. perc: Civic szöglete után az Augsburg kapusáról, Gikiewiczről kijött a labda, de másodszorra már megkaparintotta.

27. perc: Zachariassen 17 méteres lövése pattant meg egy védőn, így ment szögletre a labda.

26. perc: Civic jobb oldali szögletének ártalmatlanítása semmilyen gondot nem okozott az augsburgi védőknek.

19. perc: Esiti kapott sárga lapot egy kezdőkörben elkövetett szabálytalanságért.

17. perc: Ferencvárosi helyzet! Jobb oldali szöglet után Zachariassen fejelhetett a túlsó oldalon, az ötös sarkáról, de a bal alsóra tartó labdát kivágták a németek a gólvonal közeléből.

14. perc: Nagy ferencvárosi védelmi hiba a tizenhatos előterében, Niederlechner lőhetett 7 méterről, de teljesen tiszta helyzetben éppen Bogdán kezébe lőtt.

4. perc: Gumnylabdájával Maier tört be az FTC tizenhatosán belülre, Laidouni azonban taktikusan útját állta a támadónak.

3. perc: Szöglethez jutott a Ferencváros a bal oldalról, Civic beadását kifejelték a védők, és felszabadult az Augsburg kapuja.

1. perc: Elkezdődött a találkozó, a Ferencváros zöld-fehér csíkos mezben, fehér nadrágban, az Augsburg szürke mezben és fekete nadrágban játszik.

A Ferencváros kispadján ott ül a próbajátékon szereplő ghánaiKwaku Bonsu Osei, aki legutóbb a venezuelai Caracas FC játékosa volt.

ELŐZMÉNYEK

A mérkőzés előtt a zöld-fehérek hivatalos honlapján beszélt a találkozóval kapcsolatban Sztanyiszlav Csercseszov, a csapat vezetőedzője beszélt az edzőtábor eddigi tapasztalatairól, s a felkészüléssel kapcsolatos várakozásairól.

„Az első nap kicsit az alkalmazkodásról szólt, megismerkedtünk a helyi körülményekkel, az edzőpálya talajával, minden olyasmivel, amivel egy új helyen kell. Az időjárás remek, La Nucíában ideális körülmények között készülhetünk, a csapat az elmúlt napokban elvégezte azt az edzésmunkát, ami az első edzőmérkőzésünk előtt szükséges volt. Szerdán egy Bundesliga-csapat ellen játszhatunk, ami jó teszt lesz számunkra – idézi a szakembert a fradi.hu. – A felkészülésnek ebben a szakaszában még nem vagyunk 100 százalékos állapotban, ám ennek ellenére már az Augsburg elleni felkészülési mérkőzésen is szeretnénk a saját játékunkat játszani, szeretném viszontlátni mindazt, amit az edzéseken gyakoroltunk. A legfontosabb, hogy az év első tétmeccsére készen álljon a csapat, ezt a célt szolgálják az edzőtábor idején sorra kerülő meccsek. Minden játékperc fontos, amit a január 24-i bajnoki előtt a pályán tölthetünk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik