Fehérvár: távozik a gólvágó? Kínából jöhet ajánlat Kodróért – NS-infó

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2023.02.16. 14:59
null
Megnyugodhatnak a Fehérvár szurkolói – Kenan Kodro nem hagyja el a klubot (Fotó: Török Attila, archív)
A Nemzeti Sport exkluzív, több forrásból megerősített értesülései szerint kínai csapat érdeklődik a Mol Fehérvár bosnyák válogatott csatára, a házi góllövőlistát nyolc találattal vezető Kenan Kodro iránt. Közben a szerb meridian sport arról ír, hogy Marko Nikolics visszatérhet a fehérváriak kispadjára, de ezt azóta az edző ügynöke cáfolta.

A Nemzeti Sport több forrásból is úgy értesült, hogy a Mol Fehérvár 29 éves bosnyák csatára, Kenan Kodro iránt kínai klub érdeklődik. A nyolc góljával a bajnoki idényben a fehérváriak legeredményesebb játékosának számító támadó szerződésében a hírek szerint szerepel egy kivásárlási összeg, amelyet ha egy kérő kész kifizetni, akkor a fehérváriaknak el kell engedniük a játékost. Úgy tudjuk, a kínai klub már felvette a kapcsolatot a Mol Fehérvárral az ügyben.

Kodro 2021 nyarán érkezett Fehérvárra, azóta 46 NB I-es meccsen 23 gólt és hét gólpasszt ért el. Kínában még 12 napig van nyitva a játékospiac.

Nem Kodro lehet az egyetlen távozó a következő napokban, ugyanis, mint arról beszámoltunk, a második csapathoz száműzött román Claudiu Bumba iránt a lengyel Radomiak Radom érdeklődik.

Eközben a szerb meridianbetsport.rs arról ír, hogy a Fehérvárral 2018-ban bajnokságot is nyerő Marko Nikolics visszatérhet a magyar klubhoz, ám ezt a sport-express.ru-nak cáfolta a legutóbb a Lokomotiv Moszkvánál dolgozó edző menedzsere, Dejan Joksimovics. Az ügynök a felvetésre, hogy ismét Nikolics lehet a Fehérvár vezetőedzője, annyit válaszolt, „nincs ilyen lehetőség”.

Mint ismeretes, az NB I-ben 10. helyen álló Mol Fehérvár ebben az idényben, ősszel már váltott edzőt, Michael Boristól a Huszti Szabolcs, Toldi Gábor páros vette át a szakmai munka irányítását, és a Nemzeti Sport úgy értesült, jelenleg nincs tervben újabb váltás a klubnál.

A Mol Fehérvárt kerestük a fentiekkel kapcsolatban, de a klub sajtóhíreket nem kommentál.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: Tobias Christensen (norvég, Valerenga – Norvégia), Csongvai Áron (Újpest FC), Deybi Flores (hondurasi, Panetolikosz – Görögország), Katona Mátyás (Újpest FC)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérnek: Szabó Levente (Kecskeméti TE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Funsho Bamgboye (nigériai-magyar, Rapid Bucuresti – Románia), Budu Zivzivadze (grúz, Karlsruher SC – Németország)
Kölcsönbe távozók: Kovács Bence (Kazincbarcika)
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Bohdan Lednev (ukrán, Dinamo Kijev – Ukrajna, lejár a kölcsönszerződése), Szendrei Ákos (DAC 1904 – Szlovákia, onnan kölcsönbe: ETO FC Győr)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Claudiu Bumba (román, Radomiak Radom – Lengyelország, az NB III-as második csapathoz került), Artem Sabanov (ukrán, az NB III-as második csapathoz került), Jevhenyij Makarenko (ukrán, Ordabaszi – Kazahsztán), Kenan Kodro (Kína)

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik