DVTK: több agyrázkódása volt, mint ahány pontot szereztek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.29. 16:55
Miért játszik mindig fejvédőben? – erre a kérdésre is választ ad a DVTK grúz válogatott labdarúgója, Murtaz „Buba” Dausvili a klub hivatalos honlapján megjelent interjúban.

„Talán a játékstílusomból fakad, talán csak nem volt szerencsém, de már tizenegy alkalommal szenvedtem agyrázkódást – fedte fel a fejvédő titkát az NB I-es tabellán nyolc ponttal az utolsó helyen álló DVTK grúz légiósa. – Legutóbb a Karpati Lviv játékosaként sérültem meg olyan súlyosan, hogy három hétig feküdtem a kórházban. Akkor javasolta az orvosom, hogy a nagyobb bajt megelőzendő, viseljek fejvédőt, amit külön nekem készítettek Kijevben. Eleinte kényelmetlen volt, de az elmúlt egy évben megszoktam, és amúgy sincs más választásom.”

A nyáron szerződtetett, erőtől duzzadó középpályás arról is beszélt, miért a becenevén mutatkozik be.

„Kisgyerekként a nagyapám után kapott Murtaz keresztnevet túl komolynak találta számomra a nagymamám, ezért Bubának hívott kedveskedve, ami rajtam maradt. Annyira hozzám nőtt, hogy már évek óta így mutatkozom be.”

A nagy kérdés persze Diósgyőrben manapság az, mikor lesz képes a csapat újra jó eredményekkel kiszolgálni szenvedélyes szurkolótáborát.

„Diósgyőrben nagyszerűek a körülmények, és az utóbbi időben ugyan nem jönnek az eredmények, de azt gondolom, sok jó játékosunk van, és kiváló az edzői stáb is. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan rendbe jön minden, optimista vagyok a jövőt illetően” – hangzik „Buba” jóslata.

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik