nemzetisport.hu 2016.09.29 16:55 Frissítve: 2016.09.29 16:55

DVTK: több agyrázkódása volt, mint ahány pontot szereztek

Miért játszik mindig fejvédőben? – erre a kérdésre is választ ad a DVTK grúz válogatott labdarúgója, Murtaz „Buba” Dausvili a klub hivatalos honlapján megjelent interjúban.

 

„Talán a játékstílusomból fakad, talán csak nem volt szerencsém, de már tizenegy alkalommal szenvedtem agyrázkódást – fedte fel a fejvédő titkát az NB I-es tabellán nyolc ponttal az utolsó helyen álló DVTK grúz légiósa. – Legutóbb a Karpati Lviv játékosaként sérültem meg olyan súlyosan, hogy három hétig feküdtem a kórházban. Akkor javasolta az orvosom, hogy a nagyobb bajt megelőzendő, viseljek fejvédőt, amit külön nekem készítettek Kijevben. Eleinte kényelmetlen volt, de az elmúlt egy évben megszoktam, és amúgy sincs más választásom.”

A nyáron szerződtetett, erőtől duzzadó középpályás arról is beszélt, miért a becenevén mutatkozik be.

„Kisgyerekként a nagyapám után kapott Murtaz keresztnevet túl komolynak találta számomra a nagymamám, ezért Bubának hívott kedveskedve, ami rajtam maradt. Annyira hozzám nőtt, hogy már évek óta így mutatkozom be.”

A nagy kérdés persze Diósgyőrben manapság az, mikor lesz képes a csapat újra jó eredményekkel kiszolgálni szenvedélyes szurkolótáborát.

„Diósgyőrben nagyszerűek a körülmények, és az utóbbi időben ugyan nem jönnek az eredmények, de azt gondolom, sok jó játékosunk van, és kiváló az edzői stáb is. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan rendbe jön minden, optimista vagyok a jövőt illetően” – hangzik „Buba” jóslata.

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el.

2021.08.01 23:10:41

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Most kezdem megérteni, miért lett volna fontos az igazán befolyásos európai élkluboknak, hogy a Szuperliga-sorozat már az idén útjára induljon. Mára ugyanis mulatós szintre süllyedtek az egykoron tekintélyt jelentő nemzetközi kupaviadalok...

2021.08.01 19:24:41

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

Paprikás hangulatban ért véget a mérkőzés, a lila-fehérek csak szépíteni tudtak 0–2 után.

2021.08.01 17:25:29

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Többet támadott a Fehérvár, a vezetést is megszerezte, de a jól védekező ZTE nem hagyta magát, és kiegyenlített.

2021.08.01 07:49:02

Labdarúgó NB I BORSOS LÁSZLÓ

„Remélem, hogy lesznek köztük, akik nemzetközi szinten is megállják a helyüket, mint Sallai, Kleinheisler vagy Gyurcsó.”

2021.07.31 06:41:34

Labdarúgó NB I A MÉRKŐZÉSRŐL TUDÓSÍT: PIETSCH TIBOR (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

A meccs fordulópontja Klemenz VAR-ral felülbírált kezezése volt, amely után kiállították a kispesti védőt.