nemzetisport.hu
2015.07.01 15:07

DVSC: az ultráknak nem elég, hogy nem kell a szurkolói kártya

Pethe Tamás, a Loki Szurkolók Egyesületének szóvivője a dehir.hu-nak elmondta, hiába döntött úgy a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ), hogy a 2015–2016-os szezontól nem teszi kötelezővé a szurkolói kártyát, hanem a klubok hatáskörébe helyezi a döntést – a debreceni ultrák továbbra sem látogatják a DVSC mérkőzésit.

 

 

A döntés értelmében a klubok eldönthetik, hogy megtartják-e a szurkolói kártyát, de az ehhez kapcsolódó integrált jegyértékesítési rendszert a továbbiakban is működtetniük kell, azaz a szurkolói regisztrációt nem törölték el.

Ezzel van problémájuk a debreceni ultráknak, akik a szurkolói kártya szeptemberi bevezetése óta nem mentek ki a Nagyerdei Stadionba, kivéve a Dinamo Bucuresti elleni, márciusi felkészülési mérkőzést, amelyen a klub nem kért regisztrációt és szurkolói kártyát.

Pethe Tamás, a Loki Szurkolók Egyesületének szóvivője a dehir.hu megkeresésére elmondta, nekik elsősorban nem a szurkolói kártyával van problémájuk, hiszen az már a regisztráció bevezetésének következménye. Pethe Tamás kijelentette, hogy ez a döntés nem hoz változást, az ultrák továbbra sem mennek futballmeccsre, amíg a regisztráció érvényben van.

A szóvivő kiemelte, ők úgy látják, bűnözőként kezelik a szurkolókat, holott arra semmi szükség. Ma már a stadionokban nagy felbontású kamerák működnek, a rendbontókat könnyű azonosítani és felelősségre vonni. Ők azt szeretnék, hogy minden menjen úgy, mint egykoron: ha valaki odamegy a jegypénztárhoz, s van pénze, akkor adatai megadása nélkül is vásárolhasson jegyet.

Pethe Tamás azt mondja, bízik abban, hogy hamarosan megoldódhat a helyzet. Mint ismert, Kósa Lajos, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnökeként egyeztetéseket kezdeményezett annak érdekében, hogy az ultrák számára is elfogadható szabályozást lehessen kidolgozni. A tárgyalásokba bevonták a szervezett szurkolói csoportok képviselőit. Pethe Tamás úgy véli, itt születhet meg az a megállapodás, amelynek eredményeképp az ultrák visszatérhetnek a stadionokba” – olvasható a nyilatkozat a dehir.hu-n.

A szurkolói kártya ügyében megkerestük a DVSC-t. A klubtól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy egyelőre várják a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos értesítését a bejelentett döntéssel kapcsolatban. Ez után alakítja majd ki a hivatalos álláspontját a klub, de szeretnék elérni, hogy már a csütörtöki, FK Szutjeszka elleni Európa-liga meccs megtekintéséhez se kelljen majd szurkolói kártya.

2022.12.08 17:29:14

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A korábbi labdarúgók nem telefonjaikat nyomogatták, egymással beszélgettek…

2022.11.25 21:49:32

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2022.11.24 23:17:48

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2022.11.24 07:58:00

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Sokak szerint csónakkal kellett volna kimenteni a bírót a Latorca utcából.

2022.11.18 23:59:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az ősz álomtizenegyében hét ferencvárosi található.