Duchatelet: Végre úgy működjön az Újpest, ahogy szeretném

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.15. 08:58
Amint arról már beszámoltunk, a Duchatelet családra nézve nem túl hízelgő cikk jelent meg a belga Sport/Foot magazinban, amely többek között azt állítja, hogy az Újpestet tulajdonló Roderick Duchatelet édesapját, Roland Duchatelet-t a futballüzletben nem nagyon vezérli más, mint a biznisz, avagy a sikereket is képes feláldozni a pénzszerzés oltárán. Bevételt pedig az ingatlanvásárlásból és -beruházásokból, valamint a játékoseladásokból remél – az eredményességből kevésbé. A lap azt is állítja, hogy a Megyeri úti tulajdonos fiú is leginkább aszerint cselekszik, ahogyan a papa diktálja, avagy csak papíron ő a lila-fehér első ember. Az újpesti főnök, Roderick Duchatelet a Nemzeti Sport megkeresésére reagált a vádakra. 

Roderick Duchatelet-nek határozott elképzelései vannak az Újpesttel kapcsolatban (Fotó: Czerkl Gábor, archív)
Roderick Duchatelet-nek határozott elképzelései vannak az Újpesttel kapcsolatban (Fotó: Czerkl Gábor, archív)
Roderick Duchatelet-nek határozott elképzelései vannak az Újpesttel kapcsolatban (Fotó: Czerkl Gábor, archív)
Roderick Duchatelet-nek határozott elképzelései vannak az Újpesttel kapcsolatban (Fotó: Czerkl Gábor, archív)
Roderick Duchatelet-nek határozott elképzelései vannak az Újpesttel kapcsolatban (Fotó: Czerkl Gábor, archív)

 

„Hallottam az írásról, amely nem más, mint hecckampány, valakik szeretnék az apámat hiteltelenné tenni, rossz színben feltüntetni – reagált Roderick Duchatelet, aki jó szokásához híven ezúttal sem akart kibújni a válaszadás alól. – Igazából tudom is, kik, úgy ötven Standard-szurkoló, akik megpróbálják elüldözni Liege-ből. Hogy ettől még nem jelenne meg cikk? Csak a megfelelő embert kell ismerni...

Édesapám már a Sint-Truidennél is bizonyította, hogy szakmai szempontok is diktálják a döntéseit, például amikor tulajdonosként visszavezette az első osztályba a klubot, majd amikor ismét kiesett, a másodosztályban is játékosokkal segítette. Ambiciózus ember, akit azzal vádolni, hogy az ingatlanszerzésből, stadionfejlesztésből akarna meggazdagodni, már csak azért is badarság, mert százszor akkora a bevétele az autóiparból és a mikroelektronikából – folytatta Roderick Duchatelet. – De tessék, beszéljünk a részletekről! A Sint-Truidennél valóban belefogott fejlesztésekbe, a stadion ugyanis egy évben tizenhétszer üzemelt, meccsnapokon, és mert ő elég racionális ember, úgy gondolta, érdemes volna jobban kihasználni, ezért alakította át, és nyitott meg például egy bevásárlóközpontot is. Amikor a klubot eladta, az ingatlant egyedül azért tartotta meg, mert a vevő nem tudta megvenni a stadiont és a területet is. Ami pedig a vélt újpesti szerepét illeti, egyszerűen nem igaz, hogy ő dönt. Egyedül én. Ettől még megbeszéljük a dolgainkat, sokat vitatkozunk, másképp gondolkodom bizonyos kérdésekben, mint ő, bár a tapasztalat kétségkívül a javára szól. De épp azért költözöm Magyarországra, hogy felgyorsítsuk a konszolidációs folyamatokat, hogy végre valóban úgy működjön az Újpest, ahogyan szeretném."

Van, amit a lila-fehér drukkerek is nagyon szeretnének, például egy valamelyest szórakoztatóan futballozó együttest, amely idővel – uram bocsá' – a dobogóért küzd. Ehhez képest az elnök nemrégiben elárulta, hogy az Újpest egyelőre nem válik topcsapattá, pedig az európai szereplés nyilván hozna valamit a konyhára.

„Igen, de csakis a Bajnokok Ligája, oda meg rendkívül nehéz eljutni" – kontrázott a belga üzletember.

Akkor hát patt? Marad középcsapat? Egyáltalán, mitől válhatna ismét elitklubbá?

„Akkor lesz az, ha részesülök némi támogatásban – válaszolt az elöljáró. – Egyedül a kerületi önkormányzat segít, a kormánytól, az MLSZ-től, a szurkolóinktól semmilyen támogatást sem kapok. Így aztán néhány évig az lesz a fontos, hogy gazdaságosabban működjön a klub, amely tudom, egy ideig még veszteséget termel, de talán egyre kevésbé. Igen, valóban gondolkodtam például az újpesti, Tábor utcai létesítmények megvásárlásában, az akadémiánk nyithatta volna ott meg a kapuit, ám mert a TAO-ból egy forintot sem kaptam, egyelőre nem érdekel az akadémiai projekt."

RODERICK DUCHATELET A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN BESZÉL A MEGYERI ÚTI LÉTESÍTMÉNNYEL KAPCSOLATOS ELKÉPZELÉSEIRŐL, ERŐSÍTÉSI TERVEIRŐL. A CIKKET DIGITÁLIS FORMÁBAN IS ELOLVASHATJA!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik