nemzetisport.hu 2013.08.24 14:32 Frissítve: 2015.01.26 01:24

Honvéd: a „fekete ló” harcos profizmust garantál

A labdarúgó NB I-ben szereplő, négy fordulót követően a bajnokság kilencedik helyén álló Budapest Honvéd együttese a héten Kovács Jánossal, a nyolc év angliai légióskodást követően hazatérő középhátvéddel erősítette meg keretét. Az MTK kötelékében nevelkedő labdarúgó kihívásként tekint a haza- és visszatérésre, erről a Bp. Honvéd hivatalos honlapjának adott nyilatkozatában beszélt.

„Tisztában vagyok azzal, hogy itthon fekete ló vagyok, sokan nem ismernek. Nagy kihívást jelent számomra a hazatérés” – tekintett előre a 2013–2014-es szezonra Kovács a honvedfc.hu-nak adott interjújában, aki egyelőre nem tudja, mire számítson a hazai futballközegben.

„A hosszú távollét miatt nem tudom, hogy milyen a színvonal, mekkora az iram, milyen a hangulat az NB I-ben, de két dolgot tudok garantálni látatlanban is. A profizmust és a tiszta szívből való harcos játékot. Angliában van egy jó mondás, amit odakint az elsők között tanultam meg: Először tanulj meg játszani a mezeden lévő címerért, hogy aztán idővel emlékezzenek arra, ami a hátadra van írva. A klubod iránti elhivatottság a legfontosabb. Bármilyen meccsen lépsz pályára, legyen az bajnoki, kupa, nemzetközi vagy éppen edzőmérkőzés, a klub győzelméért kell játszanod, és ebben nincs pardon.”

Kovács hazatérésekor a Győri ETO FC-nél kezdte meg az alapozást, de egy sérülés miatt nem játszhatott az edzőmeccseken, így nem került be Pintér Attila keretébe. Ezt követően jött képbe a Budapest Honvéd, amely lecsapott a szabadon igazolható játékos szolgálataira.

„A Honvéd hívását nagy örömmel vettem, hiszen az ország egyik legpatinásabb klubjában megtiszteltetés játszani. Hülye lettem volna nem elfogadni a Honvéd ajánlatát. Angliában, ha szóba került a magyar foci, akkor a 10-ből 8-9 ember biztosan Puskást és a Honvédot emlegette” – mesélte a Chesterfield, a Lincoln City, a Hereford United és a Luton Town csapataiban is megfordult védő, aki az előző szezonban részese volt a Luton másod- és harmadosztályú csapatokat – köztük a Norwich Cityt is – is búcsúztató FA-kupa-menetelésének.

Kovácsnak a Honvédban a belső védő posztján több játékossal, Ignjatoviccsal, Tandiával és Bobál Dáviddal kell megküzdenie kezdő pozícióért, de ez egyáltalán nem veszi el a kedvét.

„Tisztában vagyok vele, hogy mindenki küzd a helyéért. A csapatot a versenyhelyzet viszi előre. Megtanultam Angliában, hogy a helyedért meg kell harcolni. Ha én megpróbálok jobb lenni, a vetélytársamat is jobb teljesítményre ösztönzöm, és az csak a csapat hasznára van. A kemény munkában és a tiszta szívvel való küzdelemben hiszek” – zárta az interjút Kovács.

A Budapest Honvéd az NB I ötödik fordulójában a negyedik helyen álló Paks otthonában lép pályára vasárnap, a találkozót a Nemzeti Sport Online élőben közvetíti.

2020.11.24 08:40:36

Labdarúgó NB I HEGYI TAMÁS

1930-ben már kolumnákat írtak róla a lapok. Egy frissen érettségizett, aki a Ferencvárosba tartott.

2020.11.22 23:00:46

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Ami most történik velünk a honi labdarúgás világában, az tényleg maga a ragyogás, rivalda, ott lenni a Bajnokok Ligájában a Barcelona, a Juventus, a Dinamo Kijev legjobbjaival szemben, készülni a német, a francia, a portugál klasszisok ellen.

2020.11.22 15:48:24

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A két sokat hibázó csapat közül az nyert, amelyik sokkal jobban sáfárkodott az ellenfél védelmi hibáival.

2020.11.21 22:53:29

Labdarúgó NB I L. P. I.

2020.11.21 21:15:30

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Mintha a tehetetlenség kötne béklyót a nemes szándékra.