A Szpari és a Honvéd után az ETO-t is legyőzte a Budafok a Promontor utcában

RÁCZ BENEDEKRÁCZ BENEDEK
Vágólapra másolva!
2024.04.14. 16:55
Pörgős meccsen vitte el a pontokat a Budafok, az ETO fontos pontokat veszített (Fotó: Árvai Károly)
Pörgős meccset hozott a Budafok és az ETO FC Győr párharca a labdarúgó NB II 28. fordulójában, bár az igazi izgalmakra a második félidőig kellett várni. Claudiu Bumba tizenegyesével még vezetett a vendégegyüttes, de a hajrában Kovács Dávid, majd Oláh Bálint remek góljával 2–1-es győzelmet arattak a hazaiak. Az ETO fontos pontokat vesztett a feljutásért zajló harcban, a Budafoknak pedig remekül jött a három pont – a kiesés ellen küzdő fővárosi csapat óriásölővé lépett elő a tavaszra.

 

LABDARÚGÓ NB II
28. FORDULÓ

BUDAFOKI MTE–ETO FC GYŐR 2–1 (0–0)
Budapest, Promontor utca, 700 néző. Vezette: Antal Péter (Ifj. Varga Gábor, Márkus Péter)
BUDAFOK: Gundel-Takács – Fekete M., Oláh B., Kalmár O., Horváth O. – Csonka A., Soltész D. – Zsóri D. (Nagy G., 87.), Németh M. (Szerető, 64.), Kovács D. (Merényi, 87.) – Vasvári Z. (Elek, 90+2.). Vezetőedző: Dajka László
ETO: Ruisz – Kiss M. (Vera, 72.), Szépe, Boldor, Vianna – Tóth R. (Vingler, szünetben) – Diarra, Bumba, Csontos D. (Boschilia, 66.), Skvarka – Kröhn (Huszár M., 66.). Vezetőedző: Kuznyecov Szergej
Gólszerző: Kovács D. (65.), Oláh B. (80.), ill. Bumba (58. – 11-esből)
MESTERMÉRLEG
Dajka László: – Azt szeretném, hogy a hazai pályát „pokollá” tegyük – bár messze vagyunk még ettől, de haladunk! Örülök, hogy a butaság után kapott gólt követően nem zuhantunk össze, és gyorsan egyenlítettünk. Tudtuk, hogy az ETO a hajrában jönni fog, nekünk pedig a kontrajáték után lesznek lehetőségeink, és egy ilyenből sikerült megszereznünk a győztes találatot. A szívünket is kivittük a pályára, nagyon sokat tettünk ma a győzelemért. Remélem, hogy a következő meccsen idegenben is javulni tudunk.
Kuznyecov Szergej: – Küzdelmes mérkőzésen szenvedtünk vereséget. Tudtuk, hogy a Budafok veszélyes lesz a rögzített játékhelyzetek után, és ez be is igazolódott. Sok lehetőségünk volt, egy–nulla után lezárhattuk volna a meccset, de nem tettük, és ez megbosszulta magát.

ÖSSZEFOGLALÓ

Az nem kifejezés, hogy mindkét csapatnak égetően szükségesek voltak a pontok: az ETO a tabella második helyére pályázik, a Budafok pedig a bennmaradásért küzd. Ennek megfelelően lendületesen indult a találkozó, először a vendégek, majd a BMTE vette át a kezdeményező szerepet, igaz, gólt egyik csapat sem tudott szerezni. Mindkét gárda taktikájának része volt, hogy amint lehet, lőjön – talán pont ezért láttunk annyi helyzetet és annyi kapu fölé ellőtt labdát.

A második félidőben aztán megkaptuk, amire vártunk, először egy hazai hiba utáni büntetőt láthattunk, amelyet Claudiu Bumba értékesített is. Tíz perccel a vezető gól után pontrúgásból egyenlíteni tudott a Budafok, Kovács Dávid csúsztatása kötött ki a vendégek kapujában, így megint döntetlen volt az állás. A gólváltás után viszonylag kiegyenlített mezőnyfölényben fociztak a felek, majd tíz perccel a vége előtt Oláh Bálint lába sült el: hatalmas gólt akasztott az ETO kapujába, megfordítva az állást.

Az eredmény már nem változott, így míg az egyik oldalon nagy veszélybe került a feljutás, addig hazai oldalon hatalmas lépést tett a csapat azért, hogy a következő idényben is az NB II-ben focizhasson. 2–1

 

PERCRŐL PERCRE

Köszöntjük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdődik a mérkőzés, meglátjuk, mire megy a 13. helyen álló Budafok a feljutást jelentő 2. helyet elfoglaló ETO FC Győr ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik