A Szeged egy szabadrúgásgólnak köszönhetően legyőzte a Honvédot

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.04.07. 15:50
A Honvéd ősszel és tavasszal is kikapott a Szegedtől (Fotó: Dömötör Csaba)
A labdarúgó NB II 27. fordulójában a Budapest Honvéd 1–0-s vereséget szenvedett hazai pályán a Szeged-Csanád Grosics Akadémiával szemben.

LABDARÚGÓ NB II
27. FORDULÓ
BUDAPEST HONVÉD–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 0–1 (0–1)
Budapest, Bozsik Aréna, 2692 néző. Vezette: Molnár Attila (Ország Péter, Dobos Dávid)
HONVÉD: Dúzs – Kovács N., Pekár I., Szabó A., Benczenleitner – Keresztes N., Nyitrai (Bobál G., 60.), Lőrinczy (Bocskay, 60.) –  Benkő (Eördögh, a szünetben), Holman (Adorján, 60.), Kundrák (Kulbacsuk, 82.). Vezetőedző: Csertői Aurél
SZEGED: Molnár-Farkas – Könczey (Kővári, 80.), Szilágyi Z., Horváth M., Gera N. – Haris (Bíró B., 69.), Márkvárt – Zuigeber (Gajdos, 80.), Magyar Zs., Nagy R. (Papp Á., 53.) – Borvető (Klausz, 69.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics
Gólszerző: Zuigeber (21.)
MESTERMÉRLEG
Csertői Aurél: – Az első félidőben gyámoltalanok voltunk, nem mertünk vállalkozni, nem is nagyon jutottunk el az ellenfél kapujáig, bár ők is csak egyszer, de szép góllal szereztek vezetést. A másodikban nyomás alatt tartottuk a vendégeket, de nehéz egy tíz emberrel védekező csapatot megbontani. Sajnos a végén sem tudtuk az üres kapuba berúgni a labdát.
Alekszandar Sztevanovics: – Tradicionális, nagy klubbal játszottunk, igyekeztünk a legjobb formában futballozni, és hosszú idő után be is találtunk. Voltak hibáink, de szerencsére nem büntettek meg minket a honvédosok.

Hiába mentek előre a hazaiak, a támadójátékukból hiányzott a veszély (Fotó: Dömötör Csaba)

ÖSSZEFOGLALÓ

Szegedi dominanciával kezdődött a mérkőzés, bár ez helyzetekben nem mutatkozott meg. Az első komolyabb lehetőségéből viszont betalált a vendégcsapat: Zuigeber Ákos szabadrúgásból gyönyörűen tekert a bal felső sarokba. A gól után Horváth Milán növelhette volna a Tisza-parti előnyt, de ezt követően már átvette az irányítást a Honvéd, ám kaput eltaláló lövésig nem jutott az első félidőben. A hazaiak azért olykor tudtak veszélyeztetni, főleg a jobb oldalon okoztak többször zavart, de az egyenlítés nem lógott a levegőben.

Haris Attiláék (jobbra) jól védekeztek (Fotó: Dömötör Csaba)

A második játékrész elején bekezdtek a kispestiek, érkeztek a beadások, jöttek a szögletek, ám a lendület csupán öt percig tartott, ezután a Szeged kijött a szorításból. A folytatásban a mezőnyben folyt a játék, jól kontrollálta a mérkőzést a Tisza-parti csapat, amely igyekezett ellenfele térfelén tartani a labdát. Aztán majdnem újabb szabadrúgásgól született, azonban Haris Attila lövése a lécen csattant a 65. percben. Telt-múlt az idő, a Honvéd viszont nem került közelebb a gólhoz. A hajrára azért kicsit felpörögtek az események, adódott kisebb helyzet mindkét oldalon, majd a hosszabbítás utolsó percében majdnem egalizált a hazai együttes, de Szabó Alex fejesét bravúrral védte Molnár-Farkas Tamás.

Végül nyert tehát a Szeged, amely így az ötödik 1–0-s győzelmét aratta idegenben, míg a Honvéd ötödször kapott ki hazai pályán a bajnokságban. 0–1

Egy kis érdekesség: szegedi csapat legutóbb közel 63 éve tudott nyerni a Honvéd otthonában bajnoki mérkőzésen, és ez a SZEAC-nak jött össze akkor, amely 1961. november 12-én győzött 2:1-re Kispesten.

Fontos három pontot szerzett a szegedi csapat (Fotó: Dömötör Csaba)

 

 

PERCRŐL PERCRE

Eördögh András (középen) jól szállt be, de aztán beleszürkült a meccsbe (Fotó: Dömötör Csaba)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik