NB II: Bárkit le tudunk győzni és bárkitől ki tudunk kapni - Csurka

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.15. 14:40
A labdarúgó NB II-ben szereplő Szigetszentmiklósi TK az őszi szezon után 18 megszerzett ponttal a 12. helyen áll. A Pest megyei együttes a várakozások alatt szerepelt, a 8. forduló után edzőváltás történt, a csapatot megbízott edzőként Csurka Zoltán dirigálta az idény második felében.

„Megmutattuk, hogy bárkit le tudunk győzni és bárkitől ki tudunk kapni – mondta a klub honlapjának Csurka Zoltán. – Az egycsoportos NB II nagyon kiegyensúlyozott bajnokság. Az a csapat tud az élre kerülni, amelyik képes folyamatosan jó átlagot nyújtani. Nem kiemelkedőt, hanem jót! Csapatunk bebizonyította, hogy képes lenne erre, azonban ezt csak folyamatos koncentrációval lehet elérni, de sajnos ez nálunk nem volt meg végig. Mindig volt olyan mérkőzés, amelyen valaki, vagy valakik nem eléggé motiváltan, koncentráltan léptek pályára. Viszont több olyan meccset is játszott a csapat, ami büszkeséggel tölt el. A Kozármisleny elleni, emberhátrányban történő egyenlítésünk a csapat mentális erejét dicséri, játéktudás szempontjából az Ajka elleni hazai találkozónk a követendő példa, a Nyíregyháza elleni győzelmünk kapcsán pedig a játékosok fegyelmezettségét emelném ki. Büszke vagyok a Ligakupában kiharcolt továbbjutásra, a legjobb tizenhat közé kerültünk, és tavasszal ismét bizonyíthatunk a sorozatban. Azonban összességében – úgy gondolom – a tabellán elfoglalt pozíciónk nem reális, a csapatban több van.”Csurka Zoltán. – Az egycsoportos NB II nagyon kiegyensúlyozott bajnokság. Az a csapat tud az élre kerülni, amelyik képes folyamatosan jó átlagot nyújtani. Nem kiemelkedőt, hanem jót! Csapatunk bebizonyította, hogy képes lenne erre, azonban ezt csak folyamatos koncentrációval lehet elérni, de sajnos ez nálunk nem volt meg végig. Mindig volt olyan mérkőzés, amelyen valaki, vagy valakik nem eléggé motiváltan, koncentráltan léptek pályára. Viszont több olyan meccset is játszott a csapat, ami büszkeséggel tölt el. A Kozármisleny elleni, emberhátrányban történő egyenlítésünk a csapat mentális erejét dicséri, játéktudás szempontjából az Ajka elleni hazai találkozónk a követendő példa, a Nyíregyháza elleni győzelmünk kapcsán pedig a játékosok fegyelmezettségét emelném ki. Büszke vagyok a Ligakupában kiharcolt továbbjutásra, a legjobb tizenhat közé kerültünk, és tavasszal ismét bizonyíthatunk a sorozatban. Azonban összességében – úgy gondolom – a tabellán elfoglalt pozíciónk nem reális, a csapatban több van.”

A szakember még nem tudja, miért megy gyengébben a csapatnak az idegenbeli találkozókon, hiszen az nem lehet indok, hogy hazai környezetben műfüvön, míg házon kívül igazi füvön kénytelenek futballozni.

„Úgy gondolom, hogy nekünk valóban előny a műfű, de ez nem ment fel az alól, hogy rendes füvön nem vagyunk eredményesek. Keressük az okokat. Azt is meg kell említenem, hogy a szerencse is gyakran elpártol tőlünk az idegenbeli találkozóinkon, rendre nekünk kell futnunk az eredmény után. Nagyon komoly felkészülés előtt állunk, ahol fizikálisan is, de legfőképpen mentálisan kell felkészülnünk, fejlődnünk, hogy felzárkózzunk a tabellán előttünk álló csapatokhoz.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik