Paul Shaw: Minden hazai meccsünkre három ponttal kell kalkulálunk

Vágólapra másolva!
2009.06.21. 07:17
Címkék
Paul Shaw, a Ferencváros támadója már tudja: a Fradinak mindig a legjobbnak kell lennie. Az angol játékos ezért az élvonalban is bajnok szeretne lenni csapatával, amelyre azért még ráférne egy kis „minőségi javulás”. A futballista a Nemzeti Sportnak nyilatkozott.
A Shaw-nak folytatódnia kell az élvonalban is
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
A Shaw-nak folytatódnia kell az élvonalban is
A Shaw-nak folytatódnia kell az élvonalban is
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
A Shaw-nak folytatódnia kell az élvonalban is

– Hol tart a tanfolyam?
– Éppen a felénél, tizenkét napig tart a kurzus, és haton vagyunk túl – mondta Paul Shaw. – Nem gondoltam, hogy ennyire érdekes lesz a B-licences képzés, de kellemesen csalódtam, kifejezetten hasznos mindaz, amiről szó van.

– Úgy hangzik, mintha már az edzői karrierjére készülne...
– Pedig még fontos év vár rám játékosként: sikerült az, amiért Magyarországra szerződtem, azaz első osztályú futballra készülhetek a Ferencvárossal. Ugyanakkor valóban tervbe vettem, hogy a futball mellett a Fradi Akadémián is segítem a szakemberek munkáját – végül is az őszre zsebemben lesz a B-licences papír, azaz hivatalosan is edzősködhetek.

– Mit vár az élvonalba kerülő Fraditól?
– Bajnoki címet! Nem vagyok hosszú évek óta a zöld-fehérek futballistája, azt viszont megtanultam, megértettem, hogy az FTC-nek a legjobbnak kell lennie, és reprezentálnia a magyar labdarúgást Európában. Különleges idény vár a focidrukkerekre, hiszen a mi visszatérésünk mellett Lothar Matthäus is Magyarországon folytatja munkáját, és az Újpest is külföldi szakembert szerződtet.

– Mi szólhat a Fradi-arany mellett?
– A Ferencvárosnak olyan felfogásban kell kezdenie az évadot, mint az európai sztárcsapatoknál szokás, azaz minden hazai meccsünkre három ponttal kell kalkulálunk, és ha vendégként is sikerülne meghatározóan teljesíteni, akkor meglehet a bajnoki cím. Alig várom, hogy az első bajnoki meccsre kifussak, és meglássam, amint több mint tízezer szurkoló a Fradi sikeréért szorít.

– Azért ön szerint is ráfér az erősítés a keretre, nem?
– Persze, kell a minőségi javulás. Azt mondom, a bajnoki címre törő együttesnek minden poszton négy labdarúgóval kell rajtolnia. Lesznek távozók, akiket pótolni kell, ráadásul a Fradinál legyen félelmetes a támadósor. Örülnék, ha két azonos tudású csatárduó állna Bobby Davison rendelkezésére, mégiscsak a gólszerzésnek kell motiválnia bennünket, nem?

– Nívós előkészületi találkozókon hangolhatnak az NB I-re: az angliai túrán és az azt követő budapesti edzőmeccseken is le lehet majd szűrni, mire képes a csapat.
– Nekem különösen öröm, hogy Sheffieldben készülünk, hiszen az edzőtanfolyam miatt nem tudtam hazautazni a családdal, ám így lesz lehetőségem kiugrani a házamhoz – tíz percre van a United központjától, csak elnézi Bobby Davison, ha egyszer-egyszer meglátogatom a gyerekeket. Az Angliában esedékes meccsek egyébként aligha lesznek látványosak, mindhárom riválist jól ismerem, tipikus brit erőfutballt játszanak. Azt hiszem, ha ezekkel az ellenfelekkel képesek leszünk felvenni a harcot, fizikailag nem lesz vetélytársunk Magyarországon. A Hertha-összecsapás pedig ajándék, amelyen nem az eredmény lesz a fontos, hanem hogy ellessünk ezt-azt a sztároktól. A júliusi négyes torna pedig már a bajnokság főpróbája lesz.

A FERENCVÁROS NYÁRI PROGRAMJÁRÓL, VALAMINT BOBBY DAVISON VÉLEMÉNYÉRŐL AZ ANGLIAI EDZŐMECCSEKKEL KAPCSOLATBAN A NEMZETI SPORT VASÁRNAPI SZÁMÁBAN OLVASHAT!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik