Shaw boldogan árulta el: a következő idényben is a Fradiban játszik

Vágólapra másolva!
2009.05.13. 11:04
Címkék
A következő idényben is a Ferencváros támadósorát erősíti Paul Shaw: a vasárnap karrierje első bajnoki címét szerző, a nyáron B-licences edzői tanfolyamra készülő, már az Újpest elleni rangadó hangulatára gondoló csatár szóban megegyezett Terry Robinsonnal arról, hogy egy évvel meghosszabbítja szerződését.
Shaw a következő szezonban is a Fradi mezében futballozik
Fotó: Németh Ferenc (archív)
Shaw a következő szezonban is a Fradi mezében futballozik
Shaw a következő szezonban is a Fradi mezében futballozik
Fotó: Németh Ferenc (archív)
Shaw a következő szezonban is a Fradi mezében futballozik

Pályafutása első bajnoki címét ünnepelte vasárnap: Paul Shaw-nak annak ellenére, hogy többek között profiskodott az Arsenal csapatában, futballozott a Burnley együttesében, és tagja volt a feljutó Sheffield Unitednek, még sohasem volt olyan élményben része, mint amikor az MTK II 2–1-es legyőzését követően a Ferencváros busza Csepelről az Üllői út felé vette az irányt. Noha a szurkolók nem értesültek a DVSC-DEAC pontvesztéséről, a Fradi játékosai a rövid hazaút során már egymás nyakában lógtak, és gratuláltak a sikerhez.

„Érdekes érzés ez, hiszen több csapatommal is végeztem már feljutó helyen a bajnokságban, aranyérmet azonban sehol sem ünnepelhettem az évad végén – árulta el a Nemzeti Sportnak az Üllői úton is közönségkedvenccé lett csupa szív, mindig profin megnyilvánuló angol futballista, Paul Shaw. – Persze mondhatom, papírforma-eredmény született, hiszen a tavasz folyamán fizikailag tökéletes állapotban lévő, mentálisan rendkívül erős és a gólhelyzeteit kegyetlenül kihasználó Fradival találták szembe magukat az ellenfelek. A téli kíméletlen felkészülés meghozta a gyümölcsét, mert aligha lehet vitatkozni velem, amikor kijelentem: eddig átgázoltunk az NB II-n.”

Noha a keret angol labdarúgóinak zöme hazautazott, hogy a folytatásról egyeztessen Sheffieldben, és Bobby Davison azt is jelezte, az utolsó öt fordulóban olyan labdarúgók kapnak lehetőséget, akik eddig kevesebbet játszottak, Paul Shaw az utolsó hetekben is kész pályára lépni – mi több, amíg társai nyári pihenőjüket töltik, a csatár B-licences edzői tanfolyamon vesz részt. Pedig a következő szezont még biztosan futballistaként kezdi el – méghozzá az első osztályú FTC-ben!

„Ha rajtam múlik, az utolsó meccseken is pályára lépek, kedvelem ezt a társaságot, szeretem a Fradit, miért akarnék korai pihenőt? – így Paul Shaw. – Persze elfogadom, hogy azoknak is lehetőséget kell adni, akik nem futballozták végig a szezont, de ha a továbbiakban is szerephez jutok, szeretném folytatni a góllövést. Már tudom, hogy a nyaram sem lesz unalmas: a család hazautazik Angliába, én azonban maradok, és júniusban elvégzem a B-licences edzői tanfolyamot. Hogy miért tervezem ennyire intenzíven a közeljövőt Magyarországon? Ennek nagyszerű oka van, és a Nemzeti Sportnak árulom el elsőként: szóban megegyeztem Terry Robinsonnal, azaz biztosan Fradi-játékos leszek a következő idényben is! Boldog vagyok, hogy kipróbálhatom magam a magyar élvonalban.”

A TELJES CIKKET A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN OLVASHATJÁK.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik