A máltai válogatott ellen csak a tisztes helytállásra futotta a Fradi erejéből

Vágólapra másolva!
2009.02.04. 21:50
Címkék
A Ferencváros felkészülési mérkőzésen 3–1-es vereséget szenvedett a máltai labdarúgó-válogatottól. A zöld-fehérek egyetlen gólját az angol Paul Shaw szerezte. A végeredmény már az első félidőben kialakult.
A máltaiak megérdemelten nyertek
A máltaiak megérdemelten nyertek
A máltaiak megérdemelten nyertek
A máltaiak megérdemelten nyertek

A napokban Máltán edzőtáborozik a labdarúgó-másodosztály Keleti csoportjának listavezetője, a Ferencváros. S ha már ott gyakorol Bobby Davison legénysége, meg is küzdött a máltai válogatottal.

A találkozón a hazaiak játszottak jobban, nyertek is 3–1-re, a Ferencváros számára azonban mindenképp hasznos volt a felkészülés ezen állomása. A végeredmény már az első félidőben kialakult.

Scerri a találkozó 3. percében megszerezte a vezetést Máltának, majd alig negyedórával később Sammut egy kipattanóra csapott le, s megduplázta a hazaiak előnyét. A Ferencváros azonban nem rogyott össze.

A zöld-fehér csapat hamar rendezte sorait, s a 32. percben szépített. Fülöp Noel készítette le a labdát Paul Shaw-nak, az angol csatár pedig közelről nem hibázott.

Scerri még az első félidő vége előtt ismét betalált, s később kiderült, ez volt az utolsó gól a mérkőzésen.

A meccsen mindkét edző több játékost is kipróbált: az első és a második félidőben teljesen más összetételű csapatokat küldtek pályára a szakvezetők.

Dragóner Attila és Ferenczi István nem kapott lehetőséget a magyar csapatban.

Málta győzelme megérdemelt, összeségében több lehetőséget alakított ki, mint a magyar rekordbajnok.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

MÁLTA–FERENCVÁROS 3–1 (3–1)
Ta'Qali-stadion, 1000 néző. V: Zammit (máltai)
MÁLTA, 1. félidő: Hogg – Muscat, A. Agius, Dimech, Azzopardi – G. Agius - Sammut, Briffa, Cohen, Failla – Scerri. 2. félidő: Haber – Scicluna, A. Agius, Said, Bajada – Frendo, Wutz, Pace, Mallia – Fenech, J.P. Mifsud
Szövetségi kapitány: Dusan Fitzel
FERENCVÁROS, 1. félidő: Holczer – Fülöp N., Balog Z., Baranyai, Szkukalek – Deme, Ashmore, Morrison, Fitos – Márkus, Shaw. 2. félidő: Megyeri – Lowton, Balogh Z. (Dramane), Csiszár, Kulcsár D. – Lamine, Wedgbury, B. Moussa, Tóth B. – Pölöskey, Robertson
Vezetőedző: Bobby Davison
G: Scerri (2), Sammut, ill. Shaw
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik