Több mint 16 milliós büntetést kapott a Ferencváros az MLSZ-től

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.06.04. 10:15
Megbüntették a Ferencvárost (Fotó: Árvai Károly)
A Magyar Labdarúgó-szövetség május 30-án kiadott fegyelmi határozatából kiderült, hogy a Ferencváros 16.5 millió forintos büntetést kapott az MLSZ-től.

A pontos összeget a csakfoci.hu szúrta ki, alább a határozatot olvashatják!

„Az FT megállapítja, hogy az eljárás alá vont FTC Labdarúgó Zrt. sportszervezet megvalósította a Fegyelmi Szabályzat (FSZ) 37. § (1) bekezdés a) és b) pontja szerinti fegyelmi vétségeket. Ezért az FT az FSZ 37. § (2) bekezdése b)b1), (3) bekezdése a) és c), (5) bekezdése a), c), d) és e), valamint a (6) bekezdése b) pontja alapján a sportszervezetet 16.500.000.- Ft, azaz tizenhatmillió-ötszázezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.”

A Fegyelmi Bizottság indoklásában az NB I-re vonatkozóan ez szerepelt:

„A FEB összevont eljárás alapján az FTC-t, az MTK és a Diósgyőr elleni idegenbeli, valamint a DVSC és az Újpest elleni hazai bajnoki mérkőzésein a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményeiért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, konkrét személyek szidalmazása, pirotechnikai eszközök használata, egészségre, biztonságra reális veszélyt jelentő kirívóan súlyos cselekmény elkövetése, mérkőzés ideiglenes felfüggesztését eredményező cselekmény elkövetése, sértő tartalmú felíratok kihelyezése és szurkolók elzárt területre történt bejutása) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB összevont eljárás alapján a DVSC-t, az FTC és a Puskás Akadémia elleni idegenbeli, valamint a Fehérvár és az Újpest elleni hazai bajnoki mérkőzésein a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményeiért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, konkrét személyek szidalmazása, pirotechnikai eszközök használata és sértő tartalmú felírat kihelyezése) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.”

A Ferencváros 16.5 millió forintos büntetést kapott, míg a Debreceni VSC 3.2 milliósat.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik