Dombó Dávid: Nem szeretném a kispadot koptatni, játszani akarok

J. Á.J. Á.
Vágólapra másolva!
2024.05.23. 09:01
Meglepő fordulat: az egész idényben jól védő Dombó Dávid távozik a ZTE-től (Fotó: Török Attila)
Habár arra lehetett számítani, hogy az egész idényben kiválóan teljesítő Dombó Dávid a ZTE FC-ben marad, a klub keddi közlése szerint nem ez történik. A kapus lapunknak elmondta, az NB I-ben vagy külföldön folytatná.


Noha a futballban pillanatok alatt változhat a helyzet, kevesen számítottak arra, hogy Dombó Dávid távozik Zalaegerszegről. A ZTE FC az idény elején kapusproblémákkal küzdött, s szeptemberben szerződtette a szabadon igazolható Dombó Dávidot, aki egy csapásra megoldást jelentett. Az első perctől kezdve jó teljesítményt nyújtott, nagyban hozzájárult, hogy a csapat simán bent maradt az élvonalban, ám kedden hivatalosan közölte a klub, hogy Gyurján Mártonnal és Guy Hadidával együtt elhagyja az együttest. Vajon miért távozik nem egészen egy idény után?

„Mivel a ZTE a jövőt fiatal kapussal tervezi, nem szeretnék a kispadon ülni – mondta lapunknak a kék-fehérektől távozó, 31 éves Dombó Dávid. – Megértem a klubot, fontos, hogy betartsa a fiatalszabályt, s ezzel együtt megkapja a támogatást, de a karrierem olyan szakaszban van, hogy nem szeretném a kispadot koptatni, játszani akarok. Jólesik, hogy rengeteg üzenetet kaptam a ZTE-szurkolóktól, akik sajnálják, hogy távozom, és sok sikert kívánnak. Jó érzésekkel gondolok vissza erre az időszakra, jó döntés volt Zalaegerszegre szerződnöm, a klubbal meg tudtuk adni egymásnak, amit szerettünk volna. Hogy mi lesz ezután? A jövő hét végéig pihenek, nyaralok a feleségemmel, ezt követően elkezdem a munkát. Ameddig nem lesz meg az új csapatom, egyénileg készülök, fontos, hogy megfelelő edzettségi állapotban érkezzek az új együttesemhez, egyéni és speciális edzéseket is végzek majd. Olyan kondícióban akarok lenni, hogy az új csapatom szakmai stábja egyből számolhasson velem.”

Hogy melyik klubban folytatja a 139 NB I-es mérkőzésen pályára lépő kapus, jó kérdés, de arról egyértelmű elképzelése van, milyen ligában játszana.

„Szeretném az NB I-ben vagy külföldön folytatni. Amikor a Vasassal kiestünk az élvonalból, semmiképpen sem akartam a másodosztályban védeni, ez most is így van. Friss még a zalaegerszegi búcsúm, az együtteseknél még csak most körvonalazódik a következő idény csapata, izgalmas időszak ez.”

A rutinos kapus 22 NB I-es mérkőzésen lépett pályára a 2023−2024-es idényben a ZTE színeiben, s több játékossal baráti viszonyt alakított ki.

„Amikor leadtam a cuccaimat, személyesen csak egy-két futballistától és alkalmazottól tudtam elköszönni, de a közös csoportunkban mindenkitől elbúcsúztam. Csak jót tudok mondani a Zalaegerszegnél eltöltött időszakomról, az első pillanattól kezdve mindenki segítőkész volt, befogadtak. Sok olyan játékostársam volt, akivel biztosan tartom a jövőben is a kapcsolatot, még ha az élet most másfelé is sodor minket. Hogy kik ők? Gyurján Márton, Szendrei Norbert, Sajbán Máté, Köcse Bence és Mim Gergely nevét említeném meg.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik