Fehérvár: egy válogatott hosszabbít, kettő még vár, egyet pedig megvennének

Vágólapra másolva!
2024.04.10. 12:21
Fiola Attilának (jobbra) is lejár a szerződése a nyáron Fehérváron (Fotó: fehervarfc.hu)
Miközben a labdarúgó NB I-ben a csapatok ráfordulnak a bajnoki hajrára, az utolsó hat forduló alatt a háttérben már javában folynak az egyeztetések az új idény kereteiről, erősítésekről, hosszabbításokról.

 

A napokban a ZTE FC-nél várható nyári változásokkal már foglalkoztunk, most pedig a Fehérvár FC-vel folytatjuk a sort, amelynél szintén előrehaladott tárgyalások folynak több játékos ügyében is.

Úgy tudjuk, hogy a 24 éves, 14-szeres északmacedón válogatott Nikola Szerafimov ügyében már megszületett az egyezség, a védő meghosszabbítja az egyébként jövőre, 2025-ben lejáró szerződését. Kerestük ezzel kapcsolatban a játékos menedzserét, Radványi Dávidot, aki azonban sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a hírt. 

A Fehérvár hosszú távon megtartaná a korábbi U21-es válogatott, illetve felnőttválogatott kerettag kapusát, Tóth Balázst is, aki jelenleg a Puskás Akadémia kölcsönjátékosaként szerepel Bartosz Grzelak vezetőedző együttesében. Tóthnak nyáron lejár a kölcsönszerződése, de úgy tudjuk, már megkezdődtek az egyeztetések a klubok között, hogy a kapus maradhasson Fehérváron, tehát kivásárolhatják a felcsúti szerződéséből, ugyanis a Puskás Akadémiához még 2026-ig megállapodás köti. 

A Transfermarkt piaci portál szerint Tóth mellett – az utánpótláskorú játékosokat nem számolva – további legalább hat futballistának jár le a szerződése Fehérváron. Azt egyelőre nem tudni, hogy az FC Köbenhavntól nyárig kölcsönkapott, múlt héten a Mezőkövesd ellen gólt szerző Mamoudou Karamokónak (az NB I-es mérlege 17 meccsen három gól) és a Bartosz Grzelaknál alapembernek számító, 23-szoros válogatott Bese Barnabásnak mi lesz a sorsa. Utóbbival értesüléseink szerint már megkezdődtek a tárgyalások a hosszabbításról – ezt érdeklődésünkre a labdarúgót képviselő menedzseriroda részéről Kövesdi Viktor is megerősítette, de megegyezés még nem született a felek között.

A nyáron lejár a szerződése a 34 éves csapatkapitánynak, Fiola Attilának is, aki szívesen maradna Fehérváron, de most csak arra koncentrál, hogy a sérülése után minél jobb formába kerülhessen és vissza tudja verekedni magát a nyári Eb-re készülő válogatott keretébe, így esetében későbbre várhatók tárgyalások a jövőjéről.

Ugyanakkor a szintén lejáró szerződésű Rúben Pinto, Hangya Szilveszter, Emil Rockov trió várhatóan távozik. Ahogy jelen állás szerint Szabó Levente is, aki most kölcsönben Diósgyőrben szerepel, ám információink szerint neki is lejár a megállapodása (bár őt a Transfermarkt nem tünteti fel a lejáró szerződésű játékosok között), és korábban nem tudott megegyezni vele a klub a hosszabbításról. (Szabón kívül Dala Martin, Lirim Kastrati és Franck Bambock is kölcsönben szerepel, nekik azonban még nem jár le a fehérvári megállapodásuk a nyáron a piaci portál adatai szerint.) 

Az már a télen eldőlt, hogy az angol harmadosztályú Charltontól a nyáron Fehérvárra érkezik a középpályás George Dobson, aki kedden gólpasszt adott a Wigan elleni 2–2-es bajnokin (41 bajnokin egy gól, három gólpassz a mérlege az angol League One-ban ebben az idényben).

DOBSON GÓLPASSZA

A Fehérvár FC-t kerestük a fentiekkel kapcsolatban, de átigazolási sajtóhírekre nem reagál a klub. 

A Nemzeti Sport Online-on arról is beszámoltunk az elmúlt hetekben, hogy a Fehérvár FC vezetősége többször is tárgyalt egy angol befektetői körrel, konkrétan a Premier League-ben szereplő Brentford tulajdonosával, Matthew Benhammel, illetve a klub több vezetőjével, ám a legutóbbi, márciusi tárgyalási kör óta nem történt előrelépés az ügyben, úgy tudjuk, egyelőre nem született semmilyen konkrét együttműködésről megállapodás a felek között, és az is kérdéses, folytatódnak-e a tárgyalások.
A BRENTFORDDAL NEM SZÜLETETT EGYEZSÉG

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik