Elhunyt a DVTK kupagyőztes játékosa, Feledi László

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2024.04.15. 17:09
Feledi László 70 évet élt (Fotó: DVTK)
A labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK a hivatalos honlapján bejelentette, hogy vasárnap, életének 71. évében elhunyt a csapat kupagyőztes játékosa, Feledi László.

 

Feledi László Sajószentpéteren született 1953. október 4-én. Középiskolába Abaújszántón járt, ahol felfigyeltek a tehetségére, és átigazolták – 17 évesen már a felnőttek között játszott. Innen vitték Edelénybe, ahonnan 22 éves korában igazolt Diósgyőrbe, és két éven keresztül erősítette Szabó Géza csapatát. Az első idényben 15, a másodikban 11 bajnokin lépett pályára a kreatív középpályás – írja a dvtk.eu.

Tagja volt az 1976–1977-es idényben Magyar Népköztársasági Kupa-győztes csapatnak, a selejtezőben és a második csoportkörben rendszeresen játszott, a négyes döntőben (ebben az évben körmérkőzés döntött a kupa sorsáról) pedig az Újpesti Dózsa ellen 4–1-re megnyert meccsen kapott játéklehetőséget.

Ezt követően Kazincbarcikán (KVSE, NB II), majd Debrecenben (DMVSC, NB II) játszott, az 1982–1983-as idényre viszont visszatért Diósgyőrbe, és alapemberként 28 élvonalbeli bajnokin szerepelt.

Később focizott még Veszprémben (Bakony Vegyész, NB II), Ózdon (Ózdi Kohász, NB II) és Tiszaújvárosban (akkori nevén: Leninváros, Olefin SC; területi bajnokság) is, majd nevelőegyesületében, Abaújszántón vezetett le. 1998-ban, nem sokkal 45. születésnapja előtt vonult vissza a labdarúgástól.

Vasárnap kerti munka közben hunyt el Ongán.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik