Újpest: „Biztosan az asztalra csap” – Nagy László Mészöly Gézáról

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.02.10. 09:15
Mészöly Géza mentalitása az egyik legjobb idehaza Nagy László szerint (Fotó: Török Attila, archív)
Címkék
A Debrecentől elszenve­­dett vereség után biztossá vált, hogy Nebojsa Vignjevics feláll az Újpest FC kispadjáról, a helyét pedig Mészöly Géza veszi át. Nagy László – aki 1968 és 1983 között futballozott Újpesten, és 355 mérkőzésen 94 gólig jutott – követte a Loki elleni keddi bajnokit (1–2), és biztos volt benne, hogy ez a kudarc lesz az utolsó csepp a pohárban.

„Természetesen néztem a meccset, amelyen egyik csapat sem játszott jól – mondta lapunknak Nagy László korábbi 25-szörös válogatott csatár, aki kilenc alkalommal nyert bajnoki címet az Újpesttel. 

Nagy László

„Szembetűnő volt, hogy Nebojsa Vignjevics egyszer sem állt fel a kispadról, pedig máskor rendre ott toporgott az oldalvonal mellett, és hajtotta a játékosokat, tanácsokat kiabált be. Márpedig ebben a szituációban, hogy az Újpest sorozatban nyolc bajnokin nem nyert, és csak egy pontot kapart össze, megengedhetetlen ez a hozzáállás. Rossz üzenete van, és a szakvezető a saját presztízsét is rombolta, az én szememben is – ilyenkor is dolgoznia kell a »csak azért is« attitűdnek. Nem csoda, hogy az Újpest újra kikapott, így már kilenc bajnoki óta nyeretlen. Engem anno, az 1997–1998-as idényben négy bajnoki után küldtek el Újpestről, pedig hét pontot szereztünk… Szóval, nem vagyok annak a híve, hogy gyakran cserélgessük az edzőt, de a Debrecen ellen látszott leginkább, hogy valami megtört, valami nincs rendben a csapat és az edző között. Az is egyértelmű hiba volt, hogy nem alakult ki stabil kezdőcsapat, a külföldiek gyenge minőséget képviseltek, míg hihettük, hogy a magyarok közül Csoboth Kevin vagy Kiss Tamás húzóemberré válik – ám egyértelművé vált, ez hosszú távon nem megy. A keret nem alkalmas rá, hogy nagy célokat tűzzön ki maga elé, igencsak meg kellene erősíteni a következő napokban. Roderick Duchatelet-t nem bántom, életben tartotta a klubot, de ennél több pénzt nem akart áldozni rá.”

A szerb edző helyére érkező Mészöly Géza harmadik alkalommal ül az újpesti kispadon. A 74 éves Nagy László szerint jó döntés született, amikor a magyar szakemberre bízták az irányítást.

„Ismerem Gézát, biztos vagyok benne, hogy az asztalra csap. Tüzes edző, a mentalitása az egyik legjobb idehaza, Véber Györgyéhez hasonló. Az elsődleges cél nem lehet más, mint hogy az együttes benn maradjon az élvonalban, majd a nyártól – már az új tulajdonosi körrel – szépen el kell kezdeni építkezni. Ehhez mindenképpen szükség lesz sport­igazgatóra vagy valamilyen szakmai vezetőre, úgy, mint például a Ferencvárosnál. Ha fejlődünk és előrelépünk, újra éles lehet a derbi.”

LABDARÚGÓ NB I
19. FORDULÓ
ÚJPEST FC–DEBRECENI VSC 1–2 (0–0)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 2610 néző. Vezette: Pintér Cs.
Gólszerző: Mörschel (90+11. – 11-esből), ill. Domingues (78., 90+4.)
Kiállítva: Jevtoszki (59., Újpest)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik