Domingues duplázott a Lokiban, hazai pályán folytatódott az Újpest mélyrepülése

Vágólapra másolva!
2024.02.06. 17:37
A fehér mezes debreceniek győzelemmel távoztak Újpestről (Fotó: Földi Imre)
A labdarúgó NB I 19. fordulójában az egyre kilátástalanabb helyzetbe sodródó, új tulajdonosát a mai délután bejelentő Újpest hazai pályán 2–1-es vereséget szenvedett a Debrecentől.

 

LABDARÚGÓ NB I
19. FORDULÓ
ÚJPEST FC–DEBRECENI VSC 1–2 (0–0)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 2610 néző. Vezette: Pintér Cs.
Gólszerző: Mörschel (90+11. – 11-esből), ill. Domingues (78., 90+4.)
Kiállítva: Jevtoszki (59., Újpest)

A találkozó szöveges tudósítása itt érhető el.

Azonnal feltűnhetett a jegyzőkönyvet olvasóknak, hogy Szrdjan Blagojevics, a DVSC vezetőedzője alaposan megkeverte a kártyáit, s öt futballistát is a kispadra ültetett a múlt heti, DVTK elleni (2–2) bajnokihoz képest, többek között Dzsudzsák Balázst is – a 37 esztendős, 109-szeres válogatottat logikus lépés volt pihentetni, főleg úgy, hogy szombaton a Ferencváros érkezik a Nagyerdei Stadionba.

Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzőjének mozgástere lényegesen szűkebb – a télen egyelőre csak Albi Doka érkezett, a védő is eltiltását tölti, míg hatan távoztak, Vincent Onovo és Tajti Mátyás pedig sérült –, de így is három helyen változtatott az MTK Budapest ellen 0–3-ra végződő, csúfos kudarc után.

S már 42 másodperc után örülhettek volna az újpestiek, de Franklin Sasere passza után Csoboth Kevin ziccerben rontott, vagy ha a másik oldalról nézzük, Megyeri Balázs védett bravúrral. A hazaiak fel is lelkesedtek, de újabb rohamok nem következtek, inkább a mezőnyben zajlott a játék, a másik oldalon a kapuba visszakerülő Banai Dávidnak nem kellett érdemlegesen közbeavatkoznia.

Elképesztő technikai hibákat láthattunk, olykor nem értették meg egymást a játékosok, vagy a passzaikkal tévedtek úgy négy-öt métert. Unalmasan csordogáltak a percek, a nézők úgy érezhették magukat, mintha valamelyik felkészülési mérkőzésen üldögélnének. Pedig az utóbbi hónapokban mutatott botrányos szereplés miatt az ember nagyobb lelkesedést várt volna az újpestiektől, de csak ímmel-ámmal volt kedvük futballozni. A debreceniek is belesimultak ebbe a nihilbe, Pintér Csaba sípszava az első félidő végén megváltással ért fel.

Nem csoda, hogy Blagojevics kettőt is változtatott a szünetben, de a vezetést a hazaiak szerezhették volna meg: Csoboth Kevin passza után Kiss Tamás lőtt – a labda egy méterrel a jobb oldali kapufa mellett suhant el.

„Végre!” – ordított fel valaki, s tényleg, hosszú idő után láthattunk futballra emlékeztető jelenetet. Mert addig az is érdekesnek bizonyult, hogy a Loki egyik orvosa rendre egyedi stílussal futott be a pályára… S amikor már néhányan majdnem beleszundítottak a meccsbe, az 59. percben Sztefan Jevtoszki némi izgalmat hozott az újpesti éjszakába: piros lapot kapott, miután nagyon csúnyán, alattomos módon megrúgta Hamzat Ojedirant.

Emberelőnyben érthetően a Loki vette át az irányítást, ami góllá is érett: a 78. percben a csereként beálló Brandon Domingues vezetéshez juttatta a vendégegyüttest, sőt a hosszabbításban is betalált. A hazaiak még lőttek egy gólt tizenegyesből, de vereség lett a vége. Így tehát folytatódott az Újpest elképesztő negatív sorozata: az utóbbi kilenc bajnokin nyolc alkalommal szenvedett vereséget, s csupán egy pontot kapart össze, gólkülönbsége 5–23… A Loki négy, nyeretlenül megvívott bajnoki után győzött ismét, így bizakodva várhatja a Ferencváros elleni rangadót.

Az Újpest pedig tovább harcolhat a kiesés elkerüléséért. 1–2

SOMOGYI ZSOLT RIPORTJA A SZUSZA FERENC STADIONBÓL...

Késő délután a meccsen, a Szusza Ferenc Stadionban ránézésre minden olyan volt, mint általában: a klub korábbi játékosai, az Újpest nagyszerű egyéniségei a legendák szektorában gyülekeztek, a szurkolók a kapu mögött elhunyt társukra emlékeztek. És mégis… Ez a mérkőzés, ez a nap más volt, mint a többi, hiszen délután hivatalossá vált: új élet kezdődhet a Megyeri úton.


A Lágymányosi híd mellett nemrég felépült Mol székház tetejéről csodálatos panoráma nyílik a fővárosra, a legfelső szintről a Megyeri híd is látszik – a Szusza Ferenc Stadion már nem, a cég mégis a lila-fehér klub mellé állt. A cég központjában a szokásos hétköznapi sürgés-forgás volt jellemző, a büfében finom hot dogot, frissen őrölt kávét és csokit lehetett kapni – éppen úgy, mint bármelyik benzinkúton. Ám kiderült, hogy a megállapodás véglegesítése nem ott történt, hanem Újpesten, a stadion elnöki irodájában ültek asztalhoz a tárgyaló felek. Ahogy az a közleményből is kiderült, a belga üzletember áprilisig még fontos tényezőnek számít az újpesti futballklub életében, beleszólása lesz tehát a csapatot érintő legfontosabb döntésekbe. Beigazolódott az a pletyka is, hogy a következő időszakban, előreláthatóan nyárig Nebojsa Vignjevics marad a kispadon. 


Információink szerint negyed öt után aláírás került az összes hivatalos okiratra, éppen ezért nem volt meglepő, hogy a stadion VIP-szektorának legfelső sorában, éppen középen a belga tulajdonos is ott ült (az utóbbi időben ritkán lehetett őt látni errefelé), mellette pedig Ratatics Péter, a Mol lakossági szolgáltatásokat irányító vezetője foglalt helyet – az elegáns lila nyakkendőt kötő üzletember képviseli az olajtársaságot az újpesti futballklubban. Közvetlenül mellettük Marco Rossi szövetségi kapitány figyelte a pályán zajló eseményeket, néhány sorral előttük Kabát Péter, Véber György, Szlezák Zoltán, vagy a könnyűzenei színpadokon sikereket elérő Széki Attila, azaz Curtis szurkolt a házigazdának.
Optimisták… Bíznak a sokkal szebb újpesti jövőben, amely tehát kedd délután kezdődött el.

A találkozó szöveges tudósítása itt érhető el.

1. Paksi FC18114334–22+12 37 
2. Ferencvárosi TC18113445–20+25 36 
3. Fehérvár FC1893637–27+10 30 
4. Debreceni VSC1985629–25+4 29 
5. MTK Budapest1884624–28–4 28 
6. Puskás Akadémia1877428–22+6 28 
7. Diósgyőri VTK1874728–30–2 25 
8. Kecskeméti TE1873828–29–1 24 
9. Újpest FC19631025–40–15 21 
10. Zalaegerszegi TE18531024–37–13 18 
11. Mezőkövesd18431117–29–12 15 
12. Kisvárda18421220–30–10 14 
AZ ÁLLÁS

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik