NB I: szilárd debreceni védőfalat kellene feltörnie a Kövesdnek

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2023.07.31. 10:26
null
A lendület megvan: Kusnyír Erik boldog, hogy a Loki győzött a nemzetközi kupaporondon (Fotó: Kovács Péter)
A nemzetközi porondon győzelemmel indította az idényt a Debreceni VSC, Kusnyír Erik bízik benne, a bajnokságban is jól rajtol a Loki.
NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE!

 

Kitűnően rajtolt az idényben a DVSC: csütörtökön az Európa-konferencialigában Sztefan Loncsar góljával 1–0-s győzelmet aratott az örmény Alaskert otthonában, így kedvező helyzetbe hozta magát a csütörtöki visszavágó előtt. A kupasiker áldozattal is járt, ugyanis a kétszeres válogatott Ferenczi János részleges bokaszalag-szakadást szenvedett, így biztos, hogy Szrdjan Blagojevics vezetőedző változtatni kényszerül a védelmen, amely az előző idényt hat veretlen bajnokival fejezte be, s csak egy gólt engedélyezett az ellenfeleinek.

„Az a legfontosabb, hogy jól rajtoltunk a nemzetközi porondon, előnyben vagyunk, ugyanakkor nem mehetünk úgy neki a visszavágónak, hogy nekünk a döntetlen is megfelelő eredmény – mondta a debreceniek 23 éves jobb oldali védője, Kusnyír Erik. A szurkolóinkat az Alaskert elleni második meccsen is ki akarjuk szolgálni, egyelőre azonban csakis a hétfő esti bajnokira koncentrálunk. Sajnos Ferenczi János megsérült Örményországban, tapasztalt, válogatott játékost kell pótolni, de biztos vagyok benne, az edzőnk megtalálja a megfelelő megoldást. Győzelemmel szeretnénk rajtolni a bajnokságban is, de azzal is tisztában vagyunk, a szervezett Mezőkövesd ellen nem lesz egyszerű feladat otthon tartani a pontokat.”

Hogy a Debreceni VSC a 2022–2023-as bajnoki esztendőt bronzérmesként fejezze be, elengedhetetlenül szükséges volt, hogy összeálljon a csapat védekezése. Ősszel három olyan bajnokit játszott, amelyen nem kapott gólt, tavasszal viszont már nyolcat, ráadásul hatot az utolsó nyolc fordulóban. Ebben az időszakban a Mezőkövesd (1–0), a ZTE (2–0), a Fehérvár (2–0), a Paks (0–0), a Honvéd (0–0) és az Újpest (2–0) sem tudta feltörni a védelmét – ha valamire, erre lehet alapozni.

„Tavaly, még a bajnokság elején, a Vasas elleni találkozón megrepedt a bokacsontom, és mert éppen kezelésen voltam, nem lehettem ott a Mezőkövesden négy-kettőre elvesztett találkozón – mondta még Kusnyír Erik, aki jobb oldali védőként a Nemzeti Sport osztályzatai alapján bekerült az idény csapatába. – A mostani helyzet annyiban feltétlenül más, hogy még csak az első bajnoki előtt állunk, s az ellenfél minden bizonnyal azt a brusztolós, kontrákra építő futballt játssza, amit az előző bajnoki évben. Mindenki jól akar rajtolni, jó volna a tavalyi szereplést megismételni, de mindig az előttünk álló feladattal szabad csak foglalkozni, szóval, csakis arra figyelünk, hogy legyőzzük a Mezőkövesdet.”

NB I, 2023–2024, 1. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Július 28., péntek
MTK–Paks 1–1Budapest,Új Hidegkuti Nándor StadionFarkas Ádám
2223
Július 29., szombat
DVTK–Puskás Akadémia 0–1
Miskolc,DVTK Aréna
Berke Balázs7579
Újpest–Fehérvár 2–1Budapest,Szusza Ferenc Stadion
Karakó Ferenc5086
Július 30., vasárnap
ZTE–Kisvárda 0–2Zalaegerszeg,ZTE Aréna
Andó-Szabó Sándor2314
Július 31., hétfő
20.00:DVSC–Mezőkövesd (Tv:M4 Sport)
Debrecen,Nagyerdei Stadion
Káprály Mihály
Szeptember 27., szerda
19.00:Ferencváros–Kecskemét (Tv:M4 Sport)Budapest,Groupama Aréna

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik