Sportrádió: László Csaba nem tudja, dolgozik-e még az MTK-nál

Vágólapra másolva!
2022.04.27. 12:01
null
László sok témát érintett a beszélgetés során (Fotó: Sportrádió)
Kedden délután László Csaba, a Ferencváros és az MTK labdarúgócsapatainak korábbi vezetőedzője volt a Sportrádió Hazafutás című műsorának vendége, ahol többek között arról is beszélt Szegő Tibor műsorvezetőnek, hogy miért kellett 27 évesen abbahagynia a labdarúgást, vagy éppen hogyan került 2004 januárjában a magyar válogatott edzői stábjába a frissen kinevezett szövetségi kapitány, Lothar Matthäus felkérésére. Az interjú legaktuálisabb kérdése a Márton Gábort menesztő MTK vezetőedzői posztját érintette.

László Csaba a közelmúltban az MTK több mérkőzését is a helyszínen tekintette meg, és ez persze elegendő volt ahhoz, hogy az ilyenkor szokásos pletykák beinduljanak. Főleg, miután Márton Gábor vezetőedző és Polyák Balázs sportigazgató is távozott a klubtól, egyre gyakrabban került szóba a drukkerek között, hogy biztosan jön László Csaba.

„Igen, jöttem, valóban, elmentem és megnéztem néhány mérkőzést, ott voltam a lelátón többek között a Mezőkövesd elleni találkozón is. Az a meccs egyébként egy nagy esély lett volna a csapatnak, mert ha begyűjti a három pontot, akkor picit közelebb került volna a lehetőséghez, hogy bennmaradjon. Persze, matematikailag még mindig van esély, de azt tegyük félre most. Igazából a reális esélye az MTK-nak a kiesés elkerülésére nagyon kevés” – szögezte le László Csaba.

„Soha nincs kizárva, hogy szerepet vállaljak a magyar futballban, az MTK-nál, vagy éppen más csapatnál, de én most nem beszéltem senkivel az MTK-nál arról, hogy esetleg visszatérjek. Sokakkal beszélgettem a klubnál, de arról sem tudtam, hogy a csapat most edzőt vált, ezért meglepetésként ért Márton Gábor menesztése és a sportigazgató lemondása. Most sok mindent át kell gondolni a klubnál, hogy milyen irányba szeretnének továbblépni. Az is biztos, hogy a következő idényben csak a feljutás lehet a cél, de kell egy új sportigazgató és egy új koncepció is, mert azt tudjuk, hogy a klub egy picit eltávolodott attól, hogy csak magyar fiatalokra építsen, míg korábban, akár az én időmben is, volt egy ki nem mondott szabály erre vonatkozóan. Élveztem a bizalmat, amikor az MTK-nál voltam, de hogy dolgozunk-e még valaha együtt, azt majd az idő eldönti” – fogalmazott a szakember a műsorban.

Ide kattintva meghallgatható a teljes beszélgetés – amelyben sok téma mellett az is szóba kerül, hogy miért hagyta abba az aktív játékot László és milyen sikereket ért el Uganda élén, vagy éppen Skóciában.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik