Eurofutball: felértékeli az Újpestet a Duchatelet család

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.15. 16:35
Közös, hálózati médiamenedzsert alkalmazott Roland Duchatelet, az Újpestet is magába foglaló Duchatelet-futballbirodalom feje – olvasható a „klubcsaládhoz” tartozó angol Charlton Athletickel foglalkozó egyik blogban. Amaury Gerard főhadiszállása állítólag Budapesten lesz, amiből az Újpest szimbolikus felértékelődésére is következtethetünk.

A belga telekommunikációban tapasztalatot szerző Amaury Gerard a Standard Liege, a Charlton Athletic, az Újpest FC, az AD Alcorcón és a Carl Zeiss Jena médiabeli megjelenését irányítja majd úgy, hogy az egyes kluboknak megmarad az önálló médiacsapatuk.

A blog szerzője szerint – aki Amauryra hivatkozva közli értesülését – a főhadiszállását Budapesten, az Újpest otthonában kiépítő új médiamenedzser célja, hogy a nagyon eltérő piacokon megjelenő klubok között megfelelő legyen a játékos-, valamint az információáramlás, és a közös tapasztalatokból olyan média- és marketingstratégia alakuljon ki, amiből a futballcsalád minden tagja együtt és külön-külön is hasznot húz.

A blog szerint nem lenne meglepő, ha Roland Duchatelet más működési területeken is szorosabb hálózatba szervezné futballcsaládját – erre utal az érintett klubok nyári tornája is –, és hamarosan közös szakmai igazgatót nevezne ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik