NB I: „Ebből a futásból hány van? - kérdezi a magyar fiatal”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.15. 08:28
A labdarúgó NB I-ben szereplő Lombard Pápa vezetőedzője, Tóth Bálint az elmúlt hetekben többször is kifejtette, hogy a magyar labdarúgás egyik nagy problémája a fiatalok mentalitásában keresendő. A szakember a Digi Sport Reggeli start című műsorában is elmondta a véleményét.

A Lombard Pápa vezetőedzője, Tóth Bálint sokszor tapasztalja azt, hogy a magyar futballistáknak nem megfelelő a játékhoz, a munkához való hozzáállásuk, ugyanakkor úgy véli, a bajnokság színvonala emelkedik a néhány évvel ezelőttihez képest.

„Sokkal élesebb ez a mostani bajnokság, mint az előző években, ez bizonyos színvonal-emelkedést hozhat. Sokkal több a lüktető mérkőzés, támadószellemben futballoznak a csapatok. Ez az edzőktől is függ, hogy hogyan készítik fel taktikailag a csapatokat” – fogalmazott a szakember, aki kitért a magyar és a külföldi futballisták összehasonlítására.

„Sok külföldi van, aki nem biztos, hogy jobb a magyar labdarúgónál, a magyar játékosokban viszont nincs meg a gyilkos ösztön. A légiósok zsoldosok, akik tovább akarják adni magukat, a magyaroknál ez hiányzik. A magyar fiatal – nem a harmincéves játékos, nem Kenesei Krisztián – megkérdezi az edzésen, hogy ebből a futásból még hány van. Megkérdezi, hogy miért kell ezt – mondta Tóth a mentalitásbeli gondokról. – Ha egy játékos ezt kérdezi, akkor én mit várhatok tőle a hétvégén? A gondolkodásmóddal van a probléma, nem tudom, hogy ezt honnan hozzák. A magyar öltözőkből hiányoznak azok a vezérek, akik vezetni tudják a fiatalokat, akikről példát vehetnek.”

Tóth azért néhány pozitív példát is kiemelt a magyar fiatalok közül, saját csapatából Orosz Márkot és Jagodics Bencét is megemlítette.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik