MLSZ: nyolc klub összesen 1.8 milliós büntetést kapott

Vágólapra másolva!
2014.04.29. 17:51
null
A diósgyőrieknek a Fradi elleni Ligakupa-meccs jött ki a legolcsóbban (Fotó: Fuszek Gábor, NS-archív)
A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága a hétvégi bajnoki mérkőzések után nyolc élvonalbeli klubot összesen 1.8 millió forintra büntetett.

 

Az Újpest–Videoton mérkőzésen az Újpestet, mint visszaesőt, rendezési hiányosságok, szurkolóinak pirotechnikai eszközök használata és megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt 150 ezer forint, a Videotont, mint visszaesőt, szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt 50 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A fegyelmi bizottság a Paks–DVSC mérkőzéssel kapcsolatban a Paksot rendezési hiányosságok miatt írásbeli figyelmeztetésben részesítette, a DVSC-t, mint visszaesőt, szurkolóinak pirotechnikai eszközök bevitele és használata miatt 100 000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte. A DVSC-t a rendezői hiányosságok miatt a DVTK elleni mérkőzést követően 50 ezer, a Kecskemét elleni bajnoki kapcsán pedig 150 ezer (itt a rendezési hiányosságok mellett a szurkolók pirotechnikai eszközhasználata miatt is bűnhődnek) forintra büntették meg, így a Debrecen összesen 300 ezer forintnyi bírságot kapott.

A legnagyobb pénzbüntetést a Diósgyőr kapta, a DVTK a mezőkövesdi mérkőzést követően 300 ezer (pirotechnikai eszközök használata és politikai tartalmú molinó bevitele és kihelyezése), a DVSC elleni Magyar Kupa-mérkőzéssal kapcsolatban 200 ezer (pirotechnikai eszközök használata és politikai tartalmú molinó bevitele és kihelyezése ), a Ferencváros elleni Ligakupa-mérkőzéssel kapcsolatban pedig 50 ezer forintos (megbotránkoztató rigmusok), azaz összesen 550 ezer forintos bírságban részesült.

A Mezőkövesd az említett mérkőzésen tapasztalt rendezői hiányosságok miatt 50 ezer forintos büntetést kapott.

A Honvéd–FTC mérkőzésen a házigazdát rendezői hiányosságok, valamint szurkolói megbotránkoztató rigmusai és különböző tárgyak bedobása miatt 200 ezer forintra büntették meg, a vendégeket pedig pirotechnikai eszközhasználat és megbotránkoztató rigmusok miatt kaptak hasonló bírságot. A Ferencváros emellett a Diósgyőr elleni Ligakupa-mérkőzés miatt is bűnhődik, a trágár rigmusok miatt ezen a találkozón 100 ezer, összesen pedig 300 ezer forint a zöld-fehérek bírsága.

A Pécs–Honvédon a hazai csapatot rendezési hiányosságok és pirotechnikai eszközhasználat valamint megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt 200 ezer forintra büntették meg.

Patvaros Zsolt (Kecskemét) egymérkőzéses élvonalbeli eltiltást kapott, az NB II-ben Kocsis Adrián (ZTE) 2, Marián Sluka (ZTE) pedig 1 meccset kénytelen kihagyni. Milinte Árpád korábbi kétmeccses eltiltását egyre mérsékelték, Bozsik Péter vezetőedző (Tatabánya) sorozatos reklamálásért és a játékvezető személyére sértő kifejezés használatáért 100 ezer pénzbüntetést kapott.

A további határozatokról ide kattintva olvashat!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik