Haladás: a Kúria szerint is okszerűen mondtak fel Aczélnak

Vágólapra másolva!
2014.03.27. 16:32
A Kúria is kimondta, helyesen döntött a Szombathelyi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a Szombathelyi Haladás volt vezetőedzője, Aczél Zoltán munkaügyi perében.

Tavaly októberben döntött úgy a bíróság, hogy jogszerű volt a Haladás rendkívüli felmondása a fogadási ügybe keveredett Aczéllal szemben. A szakember fellebbezett, de másodfokon is helybenhagyták az ítéletet, most pedig a Kúria is hasonló ítéletet hozott.

A korábbi indoklás szerint Aczél Zoltánt meggyanúsították az edzői munkájával kapcsolatban elkövetett visszaélésszerű cselekmények miatt, s ez a legsúlyosabb bűncselekmény, amit egy edző a munkája során elkövethet, ezért a munkáltató részéről bizalomvesztés következett be.

A trénert 2011 decemberében őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatásba helyezték kötelességszegés, vesztegetés és korrupció megalapozott gyanújával. A Fővárosi Törvényszéken tavaly szeptemberben a vádismertetéssel kezdődött meg a „bundaper", amelyben a Központi Nyomozó Főügyészség a rákospalotai klub egykori játékosaira és edzőjére felfüggesztett börtönbüntetést és vagyonelkobzást kért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik