KTE: egy légióst már elküldtek, Rajczi is távozhat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.19. 17:30
null
Rajczi Péter távozása elé nem gördítenek akadályt a kecskeméti klubvezetők (Fotó: Szabó Miklós, archív)
A labdarúgó NB I-ben szereplő KTE-Phoenix Mecano klubigazgatója, Sallói István a klub hivatalos honlapjának adott interjújában elmondta, hogy Christian Ebalával közös megegyezéssel szerződést bontottak, míg több játékos, köztük Rajczi Péter távozása elé nem gördítenek akadályt.

 

Sallói mindenekelőtt kecskeméti részről is megerősítette, hogy a KTE a szezon végéig kölcsönvette Vukasin Polekszicset, a DVSC-Teva montenegrói kapusát.

„Ahogy azt korábban már megszokhatták szurkolóink, csak olyan igazolásokról számoltunk be honlapunkon, amelyek már biztosnak tekinthetők voltak és megállapodás született az ügyben. Örömmel mondhatom, hogy megvan a KTE-Phoenix Mecano első igazolása, Vukasin Polekszics a szezon végéig érkezik hozzánk kölcsönbe Debrecenből” – erősítette meg a kész tényt Sallói, majd a keretben várható további változásokról is szót ejtett.

„A tulajdonos és a vezetőedző a napokban egyeztetett a keretet illetően, ennek mentén haladva alakítjuk a csapatot. Igyekszünk a keretet racionalizálni a téli szünetben, szeretnénk meghatározó játékosokat szerződtetni, akik pedig nem nyújtottak olyan teljesítményt, illetve nem szerepelnek a klub hosszú távú elképzeléseiben, azokat sem marasztaljuk. Közéjük tartozik Koszó Balázs, Mogyorósi József, Rajczi Péter, Borisz Bulajics, Leo és Sidoine Oussou. Egy játékos esetében már megállapodás is született, Christian Ebalával közös megegyezéssel bontottunk szerződést. Az ő esetében újabb térdműtétre lett volna szükség, végül a játékos és a klub is a bontást látta a legjobb megoldásnak ebben a helyzetben. Elhadj Ousmane Barry, azaz Pato szerződésében egy visszarendelési opció szerepelt észt klubja részéről, amivel éltek is. Ez nem azt jelenti, hogy biztosan távozna, szeretnénk megtartani és tárgyalásokat kezdeményezünk majd ennek érdekében” – mondta a kecskemétiek klubigazgatója, aki a téli kiszemeltek között egy konkrét nevet is megemlített.

„Sokan beszéltek Rafael Burgos esetleges visszatéréséről. Őt valóban szívesen látnánk újra a keretben tavasszal, de összesen négy-öt olyan játékos leigazolása a cél, akikre a kezdőcsapatban számítanánk. A fiatalok jól teljesítettek, reményeink szerint tovább fejlődnek tavasszal. Szeretnénk újabb játékosoknak is lehetőséget biztosítani, illetve további fiatalokat is szerződtetni. Ugyancsak fontos feladatunk szerződést hosszabbítani azokkal a játékosokkal, akiknek a szerződése nyáron lejár, és hosszú távon számítunk rájuk” – tette hozzá Sallói, aki megerősítette, hogy Antal Botond az idény végén távozik az együttestől.

Antal Botond szerződése a szezon végén lejár, és játékosunk új kihívásokat keres, távozása így valószínűsíthető. Elfogadtuk indokait, nem gördítünk akadályt távozása elé” – zárta mondandóját az elöljáró.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A KTE-PHOENIX MECANÓNÁL
Érkezők: Vukasin Polekszics (montenegrói, DVSC-Teva – kölcsönben)
Távozott/távozhat: Christian Ebala (kameruni, ?), Koszó Balázs (?), Mogyorósi József (?), Rajczi Péter (?), Borisz Bulajics (montenegrói, ?), Leo (brazil, ?), Sidoine Oussou (benini, ?), Pato (guineai, JK Tammeka Tartu – észt?)
Kiszemeltek: Rafael Burgos (salvadori, Győri ETO)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik