FTC: Adams nagy küzdő volt, sokra vihette volna - Moniz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.31. 08:31
null
Moniz szerint Adams sokra vihette volna (Fotó: Fuszek Gábor, archív)
Hosszú küzdelem után hétfőn elhunyt Akeem Adams, a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros trinidadi légiósa. Ricardo Moniz, a fővárosi együttes korábbi vezetőedzője szerint a védő sokra vihette volna.

 

„Elmondhatatlanul szomorú vagyok. Akeem nagy küzdő volt, rajongott a futballért, és tehetséges is volt. Sokra vihette volna, ha nincs ez a horror. Ha jól tudom, tavaly nyáron a PSV-nél is képben volt" – idézi a De Telegraaf Ricardo Monizt, az FTC nemrégiben menesztetett vezetőedzőjét.

„A legnagyobb tragédia, ami bekövetkezhet. A játékosok hetekig aludni sem tudtak. Emiatt jöttek is a gyenge eredmények, rengeteg pontot elveszítettünk” – mondta Moniz a Voetbal Internationalnak.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség elnöke, Sepp Blatter is együttérzését fejezte ki Akeem Adams tragédiájával kapcsolatban a futballista családja felé.

„Rettenetesen szomorú vagyok, hogy azt olvasom, hogy Akeem Adams elhunyt. Este imádkozni fogok a családjáért" – írta Twitter-oldalán a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke.

A FIFA hivatalos honlapján is megemlékezik a Trinidad és Tobagó-i futballista tragédiájáról. A trinidadi szövetség elnöke is megdöbbent a tragédia hallatán.

„Nem lehet szavakba önteni a gyászt és azt a döbbenetet, ami történt. A futballtársadalom egészét megrázta az eset. Nemcsak ígéretes tehetség, elszánt futballista volt, hanem remek fiatalember is."

Humphry Nijman játékosügynök reméli, az Európai Labdarúgó-szövetségnél (UEFA) tanulnak Akeem Adams tragédiájából és részletesebbé teszik a kötelező orvosi vizsgálatokat. A holland menedzser megerősítette a Ricardo Moniz által nyilvánosságra hozott információt, mely szerint Adams neve felvetődött tavaly nyáron a PSV-nél.

„Tavaly nyáron valóban képben volt a PSV-nél. Sokra vihette volna, ha nincs ez a tragédia – nyilatkozta a De Telegraafnak Humphry Nijman, akinek szerepe volt Akeem Adams Ferencvároshoz szerződésében is. – Remélem, az UEFA a tragédia láttán szigorítja a szívvizsgálat szabályait. Egy részletesebb UEFA-protokoll csökkenthetné a tragédiák kockázatát."

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik