Újpest: Kozmának is mennie kellett, perre készül - sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.30. 08:41
null
Kozma István a nyáron a Vasas utánpótlását hagyta el az újpestiek hívó szavára (Fotó: NS-archív, Mirkó István)
Marc Leliévre tíz nappal ezelőtt történt lemondását, valamint három nappal későbbi távozását követően Kozma István sem maradt sokáig az élvonalbeli Újpest labdarúgócsapatának alkalmazásában. A Hivatásos Labdarúgók Szervezetének honlapja arról számolt be, hogy elküldték a klubtól a szakembert, aki valószínűleg nem hagyja annyiban a dolgot, és perre készül.

 

Kozma István, aki játékosként a válogatottsági vitte a liláktól, a nyáron a Vasas utánpótlását elhagyva szerződött a Megyeri útra, bár azzal ő is tisztában volt: sokkal inkább a bizonyítványára, mintsem a szakértelmére volt szükség. A szakmai munka első számú irányítója ugyanis továbbra is az a Marc Leliévre volt, aki megfelelő papírok, a pro licences végzettség hiányában már a tavasszal is csak ideiglenes jóváhagyással dolgozhatott mint vezetőedző. A nyáron Kozma került vezetőedzői pozícióba, de nyílt titok volt, hogy a munkamegosztás szerint a döntő szót továbbra is a pályaedző, Leliévre mondja ki.

A belga tréner a gyenge bajnoki szereplés miatt lemondott – a címvédő Győri ETO elleni 2–1-es vereség volt az utolsó csepp a pohárban –, mondatni rendhagyó vele együtt bukott a „főnöke” , Kozma is. Viszont amíg Leliévre három nap múlva a klubtól is elköszönt, addig Kozmának más feladatkörben munkát kínáltak.

Amint arról a hlsz.hu beszámolt: az első csapat videoelemzője lett. Kozma vezetőedzőként sem kapott sok időt a Megyeri úton, mint videoelemző viszont kimondottan rövid ideig dolgozhatott. A hlsz.hu szerint indok nélkül megváltak tőle, és csupán annyit fűztek ehhez hozzá a klub részéről, hogy „nem készítette fel jól a csapatot”. A portál ezek után valószínűsíti, hogy Kozma ezt nem hagyja annyiban, és bírósághoz fordul.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik