MTK: Domonyai reméli, vége a lidérces heteknek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.24. 14:06
Domonyai László, az MTK klubigazgatója a Digi Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, reméli, a Paks elleni győzelemmel vége a lidérces heteknek.

„Reményeink szerint vége a lidérces heteknek, bár az öt vereség után is nyugodtak voltunk a csapattal és a szakmai stábbal szemben. Tudtuk, hogy ez nagyon fiatal, új gárda, régen volt ilyen tehetséges csapatunk, reményeink szerint már elindulunk felfele. Büszke vagyok rá, hogy konfliktusok nélkül átvészeltük ezt az időszakot” – mondta Domonyai, aki elismerte, nyáron jelentősen meggyengült az együttes.

„Rutinban, tapasztalatban és játékerőben is meggyengültünk a nyáron, hiszen csapatunk legjobbjai közé tartozók mentek el, akik most is meghatározóak más együttesekben. De olyan tehetséges és jó közösségünk van, ha egy pici rutint szereznek, ehhez kell még egy jó félév, akkor szép sikerekben lehet részünk. A gazdasági hátterünk egy jelentős eleme a játékosok eladása, az MTK-nak az is nagy dolog a mai helyzetben, hogy évről évre stabilan tud működni, komoly állami vagy magán támogatás nélkül. A játékoseladások egyben lehetőség az új generációnak is, akik most fognak beérni, ők is értékesek lesznek a későbbiekben. A többségi tulajdonosa jelen pillanatban a Fotex-csoport, de ez nem hosszú távú. Várszegi Gábor még besegített egy pici gazdasági konszolidációval. A gazdasági társaság tartozásmentes, pozitív háttérrel, de befektetőt keresünk. A vételár jelképes, egy euró, olyat keresünk, aki hosszú távon nyereségesen tudja működtetni.”

A klubigazgató beszélt a sajtóban is megjelent szlovákiai üzletemberről:

„Csörgő Györggyel nem jutottunk el az ajánlattételig, csak beszélgetés volt. Mások voltak az elképzelései. A klubnak szüksége van évente százötven millió forintra kívülről, a költségvetésünket úgy terveztük meg, hogy egész évben stabil legyen. Költségcsökkentés miatt nem indítottunk idén csapatot az NB III-ban, de a Ligakupában is a fiatalokkal veszünk részt.”

Domonyai szerint, bár a Liverpool már anyagilag nem támogatja az akadémiát, de továbbra is szoros a szakmai együttműködés:

„2007-től 2011-ig a Liverpoollal közösen működtettük a Sándor Károly Akadémiát, a játékjogok is közösek voltak. Azóta nem segít anyagilag a Liverpool, de a szakmai kapcsolat megmaradt, legutóbb Polgár Kristóf igazolt ki, aki korosztályos válogatott és nagy tehetség.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik