A jövő héten tulajdonosváltás jöhet az MTK-nál

Vágólapra másolva!
2013.07.12. 23:26
null
Hamarosan már Csörgő György lesz az MTK tulajdonosa? (Fotó: <a href="ujszo.com">ujszo.com</a>)
Az Új Szónak adott nyilatkozata alapján hétfőn teszi meg ajánlatát az MTK Budapest labdarúgócsapatának megvételére Csörgő György bősi üzletember.

 

„Ha elfogadják a hivatalos vételi ajánlatunkat, létrejön az üzlet – olvasható a Russel Export–Import Kft. tulajdonosának nyilatkozata az ujszo.com-on . – Az audit és a jogi elemzés eredménye alapján döntöttünk úgy, hogy fenntartjuk érdeklődésünket. Megszabtunk még néhány feltételt, amelyet a jelenlegi tulajdonosoknak teljesíteniük kell, hogy ha ezeket elfogadják, akkor megveszem a klubot.”

Csörgőnek az volt a kérése, hogy tartozásmentes legyen az egyesület. „Tiszta lappal szeretnék indulni, ugyanúgy, ahogy Bősön is tettem, mert így tisztességes” – hangsúlyozta a vállalkozó, aki az idén 90 éves bősi futballklubnak a tulajdonosa.

Hogy mennyit fizetne az MTK-ért, azt viszont nem árulta el. „Ez üzleti titok, mindkét fél megegyezett, hogy a vételárat nem hozzuk nyilvánosságra.”

Csörgő hozzátette, az ajánlat három napig lesz érvényes. „Sok idő nincs, közeledik az új szezon kezdete, az átigazolási időszak is csak augusztus végéig tart, ezért szerda éjfélig tartjuk fenn az ajánlatunkat. Az előzetes tárgyalások alapján ötven-ötven százalék esélyt látok a megegyezésre. Ha a jelenlegi tulajdonosok sportszerető üzletemberként gondolkodnak, akkor eladják a klubot” – zárta a beszélgetést Csörgő György.

Csörgő neve korábban felvetődött a dunaszerdahelyi DAC-cal összefüggésben is, ám az üzletember cáfolta, hogy üzleti kapcsolatban állna a csapattal. Csörgő az elmúlt hónap végén hozta nyilvánosságra, hogy szívesen beszállna az MTK-ba, azt a pozitív átvilágítástól tette függővé. „Nem csak kizárólag az MTK-nak drukkoltam, de leginkább nekik. Üzleti és baráti kapcsolatok vannak közöttünk, ha beszállnék, akkor az egyfajta baráti segítség lenne” – magyarázta korábban a 32 éves bősi üzletember az ujszo.com-nak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik