Labdarúgás: Aczél a rendezői padról irányított, gyerekekkel is dolgozik

Vágólapra másolva!
2012.12.24. 13:52
A magyarországi fogadási csalások egyik gyanúsítottja, Aczél Zoltán ismét a magyar labdarúgásban dolgozik, méghozzá két helyen is. Az edző az elmúlt hónapokról beszélt egy hosszabb interjúban.

Aczél Zoltán a rangado.hu-nak adott nyilatkozatában elmondta, hogy a Pest megyei első osztályban szereplő Veresegyház VSK-nál és REAC Sportiskolánál is dolgozik.rangado.hu-nak adott nyilatkozatában elmondta, hogy a Pest megyei első osztályban szereplő Veresegyház VSK-nál és REAC Sportiskolánál is dolgozik.

„Miután elhagytam a fogdát, megkeresett Jenei Sándor vezetőedző és Oroszi Sándor szakágvezető, aki lokálpatrióta, és immár tizenöt-húsz éve szerepet vállal a veresi futballéletben. Ők már régen is jó barátaim voltak, meglátogattak, és jelezték, ha bármikor lesz kedvem dolgozni, vagy csak egy kicsit kiszabadulni otthonról, akkor szívesen látnak. Jó néhány hónapba beletelt, amíg valahogy rehabilitálódtam, mind fizikálisan, mind lelkileg, aztán a nyári felkészülés során lementem az első edzésre. Szakmai igazgatóként dolgozom, Jenei Sándor munkáját segítem, társadalmi munkában, mert itt nincsenek olyan lehetőségek, mint az első osztályban, válogatott-, vagy külföldi szinten” – fogalmazott Aczél Zoltán, aki arra is kitért, milyen formában dolgozhat a csapatnál, hiszen a Magyar Labdarúgó-szövetség korábban eltiltotta.

„Tisztában vagyok az MLSZ jog- és alkotmányellenes döntéseivel, és tiszteletben is tartom, attól függetlenül, hogy nem értek velük egyet és nem fogadom el azokat. Ettől függetlenül az első hazai bajnoki mérkőzésen, ami a Veresegyház–Újlengyel megyei rangadó volt, mindösszesen száz néző előtt, én nem ültem le a kispadra, nem is voltam beírva a jegyzőkönyvbe, hanem a rendezői padon ültem. Igaz, nem volt rajtam sárga mellény, mert ha azt fel kellett volna vennem, valószínűleg örökre felhagyok a labdarúgással kapcsolatos összes tevékenységgel. Azért odáig nem jutok el... Egyébként mindenképpen meg kell említenem, hogy nagyon normális és korrekt félévem volt a játékvezetőkkel, nem nézegették, hol vagyok – nyilatkozta az edző, és hozzátette, az utolsó tizenhárom mérkőzést már a kerítésen kívülről tekintette meg. – Egyébként mindent csinálhatok, dolgozhatok, edzést tarthatok, a taktikát megmondhatom, de MLSZ-rendezvényen a pályán nem tartózkodhatok, sem a kispad közelében."

Aczél emellett a REAC Sportiskolában is dolgozik egyéni képzésért felelős edzőként. Heti háromszor vesz részt a foglalkozásokon az ifjúsági korosztályoknál, U19-től U16-ig lefelé.

„Nem annyira összetett, de nem is annyira egyszerű a feladatom: labdás és labda nélküli koordinációs feladatokat, fizikális képzést, heti egyszer pedig taktikai képzést adok a fiataloknak, amit az edzőkkel előtte egyeztetek" – mondta ezzel kapcsolatban Aczél.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik