A Fradi cseh csatára realista, nem hisz a bajnoki címben

Vágólapra másolva!
2011.01.03. 09:56
null
Marek Heinz ősszel öt gólt szerzett az NB I-ben, tavasszal többször ünnepelne (Fotó: Németh Ferenc)
Újévi fogadalmat ugyan nem tett, de nem szeretné a Ferencváros szurkolóit cserbenhagyni: a téli szünetben kedvenc jégkorongcsapatainak mezével gazdagodó Marek Heinz egy magyar bajnoki érmet is örömest elhelyezne vitrinjében, megajándékozva vele zöld-fehér híveit is.

– Ha szabadna intim témával kezdeni a beszélgetést... Nevezetesen: mit kért a Jézuskától?
– Először is boldogságot, jókedvet és egészséget az egész családnak, de nem maradtak el a tárgyi kívánságok sem: hokirajongóként két mezt szerettem volna a fa alatt látni, szülővárosom, Olomouc jégkorongcsapatának dresszét, no meg a másik kedvenc, a Chicago Blackhawks felsőjét.

– Ott volt?
– Ott.

– Önt mi tenné boldoggá kétezer-tizenegyben?

– Elsősorban az, ha elkerülnének a sérülések. Bármilyen triviálisan is hangzik, a futballista esetében az egészség a nélkülözhetetlen alap, ha megvan, minden csak rajtad múlik.  

– Akkor úgy kérdezem: milyen célokat tűzött ki maga vagy csapata elé ebben az esztendőben?

– Kis céljaim vannak mindössze, bár lehet, hogy sokaknak mindent felülírna a teljesítésük. Szóval megpróbálunk a Fradival a harmadik vagy a negyedik helyen végezni, kedvező esetben utóbbi is Európa-liga-indulást érhet. Most mondhatnám persze, hogy a bajnoki aranyra hajtunk, de felnőtt emberek vagyunk, minek hülyítsük egymást? A bajnoki cím aligha érhető el.

– Ha viszont a dobogó sem lenne meg, csalódna?
– Nem, mert tudom, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy felkapaszkodjunk rá. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy kilépünk a nemzetközi porondra a nyáron, hogy hányadik helyen, azt persze nem tudnám megjósolni.

– A múlt év egyébként úgy sikerült, ahogy eltervezte? Melyik volt például a csúcspontja?
– A magyarországi fél év, de mondhatni az egész év igen gyorsan elröppent, és azért sem szeretnék erre konkrét példát említve felelni, mert nem szeretném a szezont szétválasztani, a nyáron értékelnék inkább. Igazából egyetlen megmozdulásomtól, gólomtól sem voltam elájulva, tudom, hogy javulhatok, hogy van még dolgom bőven a Ferencvárosban, eszerint is készülök.

– Egy percig sem bánta meg, hogy Magyarországot választotta?
– Nem! A játék passzol a stílusomhoz, híres, nagy klubban szerepelhetek, Budapest remek hely. Nagyszerűen érzem magam Magyarországon.

A TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT HÉTFŐI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik