Csank János a következő idényben is remek tavaszi szereplést vár

Vágólapra másolva!
2009.06.24. 15:55
A hét elején több élvonalbeli csapathoz hasonlóan a Zalaegerszeg is elkezdte a felkészülést a Soproni Liga 2009–2010-es idényére. Csank János, a ZTE vezetőedzője elmondta, nem tartaná szerencsésnek, ha teljesen átalakulna a klub játékoskerete. A szakember az őszi idényben a 4–6. hely valamelyikére várja együttesét, de tavasszal az elmúlt szezonhoz hasonló remek szereplésben bízik.
Csank nem örülne, ha teljesen átalakulna a keret
Fotó: M. Németh Péter (archív)
Csank nem örülne, ha teljesen átalakulna a keret
Csank nem örülne, ha teljesen átalakulna a keret
Fotó: M. Németh Péter (archív)
Csank nem örülne, ha teljesen átalakulna a keret

Csank János vezetésével megkezdték a felkészülést a Zalaegerszeg játékosai a következő idényre. Nagy kérdés a zalaiaknál, hogy a mesteredző milyen kerettel kezdheti meg az őszi idényt.

„Mindig van forgás a keretben, az viszont nem szerencsés, ha teljesen átalakul az öltöző – mondta Csank János a Nemzeti Sportnak. – Ami a csapatrészeket illeti: létszámra talán a támadók tekintetében állunk a legjobban, azonban ebben a sorban ugyanúgy lehet változás, mint a középpályán vagy a védők között. Ahogy nézem, a riválisok többsége keményen erősít, ezért biztosra veszem, hogy az aranyéremért ezúttal nem két gárda küzd majd. Ami bennünket illet, egy hosszú távú versenyt nem feltétlenül az jellemez, hogy valamelyik együttes rajt-cél győzelmet arat. Az őszi idényt a bajnokság első felében, mondjuk a negyedik–hatodik hely valamelyikén kellene befejeznünk, és ha az sikerül, onnan hosszú hajrát lehet nyitni...”

Azt már korábban tudni lehetett, hogy Varga Róbert, Hajdú Norbert és Lukács Tihamér távozik, Tóth Zoltán a Honvédba igazolt, és várhatóan Kemal Alomerovics sem marad Zalaegerszegen. A felsoroltak közül egyedül Varga Róbert számított alapembernek, pótlása nem ígérkezik könnyű feladatnak. Ami a többi lejárt szerződésű futballistát illeti: Kocsárdi Gergely, Sorin Botis, Matej Miljatovic és Waltner Róbert közül biztosat egyikük sem tud a folytatásról. A 400. élvonalbeli mérkőzése felé közelítő Kocsárdi Gergely elmondta, a ZTE elnöke, Nagy Ferenc jelezte, a klub számítana rájuk, azt azonban nem tudják, milyen feltételekkel. Ez az, amit még a zalaiak első embere sem tud biztosan...

„Azokat a napokat éljük, amikor záros határidőn belül el kell dőlnie, merre megyünk tovább – vázolta a klub helyzetét Nagy Ferenc. – Ha folyamatban lévő tárgyalásaink jól zárulnak, és teljesülnek a szerződéseinkben foglaltak, a ZTE működésének feltételei adva vannak, ellenkező esetben jelentős problémáink lehetnek. Az elmúlt napokban külföldön voltam, szerdától viszont gőzerővel tárgyalok a kerettagokkal a folytatásról. Tudom, a labdarúgóknak fontos a juttatásuk, de eddig is megfelelő kondíciókkal futballozhattak Zalaegerszegen, és ezután is megélnek majd abból az összegből, amit kínálunk nekik.”

A sportvezető szerint három-négy játékos érkezhet Zalaegerszegre (a legutóbb a DVTK alkalmazásában lévő Djordje Kamber és Milan Bogunovics már a ZTE-vel edzett), de ha az élet rákényszeríti a klubot, akkor nagyobb mozgás is várható. Nagy Ferenc szerint nincs kizárva, hogy megint csapatot kell építeniük, ám az is előfordulhat, hogy augusztusban már csak mosolyogva emlékeznek a júniusi bizonytalanságra.

A ZTE felkészülési programja

július 3. 18.00 FK Moszkva II–ZTE, Rábakeresztúr (Heiligenkreuz, Burgenland)
július 8. 18.30 Legia Warszawa–ZTE FC, Németújvár (Güssing, Burgenland)
július 11. 18.00 ZTE–Górnik Leczna, ZTE Aréna
július 15. 18.00 ZTE–NK Medimurje, ZTE Aréna
július 18. 10.00 szereplés az FTC nemzetközi tornáján, Budapest
július 21. vagy 22. 18.00 ZTE–Hévíz, ZTE Aréna
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik