Korcsmár Zsolt az AZ Alkmaar és az Anderlecht látókörébe került

Vágólapra másolva!
2009.05.20. 09:10
Korcsmár Zsolt személyében újabb magyar futballista kerülhet a holland vagy a belga bajnokságba. Az újpesti játékos iránt a friss németalföldi bajnok, az AZ Alkmaar és a belga bajnoki döntőre készülő Anderlecht érdeklődik. A lila-fehér klub olyan üzletet szeretne kötni, amelyből nemcsak most, hanem néhány év múlva is profitálhat.
Korcsmár Zsolt (hátul) Juhász Roland nyomdokaiba léphet
Fotó: Meggyesi Bálint
Korcsmár Zsolt (hátul) Juhász Roland nyomdokaiba léphet
Korcsmár Zsolt (hátul) Juhász Roland nyomdokaiba léphet
Fotó: Meggyesi Bálint
Korcsmár Zsolt (hátul) Juhász Roland nyomdokaiba léphet

Korcsmár szerződése 2011-ben jár le jelenlegi egyesületénél, így ha sikerülne eladni, nem járna rosszul az Újpest.

„Minden játékos annyit ér, amennyit fizetnek érte – mondta Sallói István, a lila-fehérek sportigazgatója. – Tény, sokan érdeklődnek iránta, de konkrét ajánlatot még nem kaptunk. Fontos, hogy a mai Korcsmár Zsolt nem az, aki öt év múlva lehet. Akkor még többet érhet, mi pedig az esetleges további értékesítéséből is szeretnénk részesülni. Juhász Roland példája is mutatja, hogy – mondjuk a belga bajnokságból – tovább lehet lépni.”

Sallói – aki megerősítette, hogy az Alkmaar és az Anderlecht mellett a Groningen megfigyelői is jártak Budapesten – Joe Böröcz ügyvezető társaságában Angliába utazott, ahol péntekig a Premier League-be feljutó Wolverhamptonnál, valamint az élvonalbeli Aston Villánál és West Hamnél, illetve a skót Celtickel is tárgyalnak az együttműködés folytatásáról, valamint az esetleges játékoscserékről.

A lila-fehérekkel kapcsolatos információ még, hogy a klub eddig semmiféle értesítést nem kapott arról, hogy a Vaskó Tamást korábban kölcsönvevő angol Bristol City feljelentette volna a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnél. A nézeteltérés abból adódhat, hogy Magyarországon és Angliában másképp értelmezik az áfát, ezért a Bristol új számlát kérne.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik