Diósgyőrben kezd elfogyni a bérükre váró futballisták türelme

Vágólapra másolva!
2009.01.07. 08:49
Nem új dolog a magyar labdarúgásban, hogy egy-egy klub tartozik játékosainak a fizetésükkel. Ezzel a problémával kell szembesülniük immár hónapok óta a diósgyőri labdarúgóknak is, Tóth Mihály például szeptember óta csak az alapbérét kapja meg, a csatár ráadásul betegség miatt jó ideje edzeni sem tud.
A diósgyőri játékosoknak mostanában nincs sok okuk az ünneplésre
Fotó: Farkas József (archív)
A diósgyőri játékosoknak mostanában nincs sok okuk az ünneplésre
A diósgyőri játékosoknak mostanában nincs sok okuk az ünneplésre
Fotó: Farkas József (archív)
A diósgyőri játékosoknak mostanában nincs sok okuk az ünneplésre

„Nem vagyok rendben – mondta a DVTK támadója a Nemzeti Sport azon kérdésére, hogy a fizetések csúszása vagy egészségügyi problémák miatt nem lehet mostanában a pályán látni. – Kizárólag ezért nem tréningeztem. Karácsony óta nem érzem jól magam, szerdán megyek a fül-orr-gégészhez kontrollra, és akkor kiderül, mikor mozoghatok újra. Már alig várom, hogy ott legyek az edzésen. A pénzügyi helyzet ilyen szempontból nem befolyásol, mert az az érdekem, hogy a lehető legjobb erőnléti állapotban legyek. Nem vagyok a magam ellensége, hogy a kifizetések csúszása miatt ne készüljek a tavaszra.”

Az anyagi gondok azonban egyre aggasztóbbak, a rutinos csatár elmondása szerint a fizetésüket ugyan megkapják, de az úgynevezett mozgóbérrel (reklámpénznek is nevezik) jó ideje – Tóth Mihály esetében szeptember óta – tartozik a klub.

„A sok ígérgetés próbára teszi a türelmünket, amely kezd elfogyni. Nézze, december elején azt hallottuk, hogy a tartozás nyolcvan százalékát karácsony előtt, de legkésőbb a két ünnep között megkapjuk. Most január eleje van, és ugyanazt halljuk, mint december elején. Kicsit úgy tűnik, mintha az előző egy hónapban nem történt volna semmi” – folytatta a támadó, aki hozzátette még, hogy az öltözőben hallottakból kiderült, csapattársai is hasonló problémákkal küzdenek, mint ő.

És hogy mit hoz a jövő?

„El kell gondolkodni azon, érdemes-e ilyen körülmények, feltételek mellett itt futballozni. Talán érthető, hogy nem ezért jöttem Diósgyőrbe. Én szeretnék is itt játszani, de… Nem tudom, mi lesz velünk” – fejezte be nem túl derűlátóan Tóth Mihály.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik