Hiába kéri a közönség, Kovács Zoltán már nem lő még egy gólt

Vágólapra másolva!
2008.06.03. 18:28
A magyar labdarúgó-bajnokságban szereplő Újpest FC közös megegyezéssel szerződést bontott a klub ikonjával, a közönség legnagyobb kedvencével Kovács Zoltánnal. A lila-fehér klub hivatalos honlapján, az ujpestfc.hu-n megjelent információk szerint a csapat Böjte Attila játékára sem tart igényt a jövőben.

„Lőj egy gólt, lőj egy gólt. Kovács Zoli lőj egy gólt”. A rigmus természetesen az Üllői úton teljesen másképp hangzott, ám most már a Megyeri úton sem lesz semmilyen formában sem hallható. Ugyanis nincs kinek énekelni.

„Az Újpest FC közös megegyezéssel szerződést bontott Kovács Zoltánnal, továbbá szabadlistára tette Böjte Attilát, aki az átigazolási időszakban távozhat klubunktól” – áll a lila-fehér klub hivatalos közleményében.

A lila szimpatizánsok Kokója a Nagytétényi Kohászban kezdte pályafutását, majd az MTK, a BVSC és a Pécs labdarúgója volt. 1996-ban igazolt először az Újpesthez. Egy év múlva Görögországban próbált szerencsét: a PAOK Szaloniki játékosa volt. Újabb újpesti korszaka (1998-2000) után a francia Chateauroux-hoz igazolt, majd ismét a lilákat erősítette. 2003-ban Kínában próbált szerencsét (Sencsen), 2004-től napjainkig pedig ismét az Újpestet szolgálta.

Kovács 320 mérkőzésen léphetett pályára a magyar első osztályban, ezen mérkőzések alakalmával pedig 116-szor talált az ellenfelek kapujába. A most véget érő szezonban 27 meccsen hatszor volt eredményes.

A klubbal kapcsolatos hír még, hogy a lila-fehérek vezetősége úgy döntött, nem indítja a csapatot az UEFA-Intertotó-kupában. Az Újpest helyett így a Kispest képviselheti hazánkat az európai kupaporondon.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik