Bár negyven percig tíz emberrel játszott, megtartotta előnyét a Loki

Vágólapra másolva!
2007.10.28. 19:36
A Debrecen jutott be a legjobb négy közé a Ligakupában, miután a hazai győzelem után idegenben gólnélküli döntetlent ért el az Újpest ellen. A vendégek dolgát nehezítette, hogy Kerekes Zsombort az 50. percben leküldte a pályáról a katari játékvezető.
Sadjo (balra) és Dombi küzdelme a labdáért
Sadjo (balra) és Dombi küzdelme a labdáért
Sadjo (balra) és Dombi küzdelme a labdáért
Sadjo (balra) és Dombi küzdelme a labdáért

A Debrecen komoly előny birtokában érkezett a Megyeri úti visszavágóra, hiszen hazai pályán 3-0-ra verte meg az újpestieket. Miroslav Beránek érdekes összeállításban küldte pályára a Lokit, Mészáros Norbert mellett Sidibe volt a másik középső védő.

Urbányi István együttese tudta, hogy ha korán gólt szerez, akkor lehet még esélye a továbbjutásra. Nem is álltak messze az előny megszerzésétől, de a leshatáron kiugró Tisza lövése után a labda a kapufáról kifelé pattant.

A másik oldalon Dombi helyzeténél kellett hárítania Balajcza kapusnak, majd a 33. percben egy kapufát is elért a Debrecen: Kerekes 17 méteres bombaszabadrúgása csattant a lécen.

A félidő utolsó perceiben az Újpest előtt adódtak inkább lehetőségek, de a vezetést egyik csapatnak sem sikerült megszereznie a szünetig.

Kettős cserét határozott el Urbányi István, Foxi és Mészáros Márk is pályára került. Néhány perc elteltével ráadásul emberelőnybe is kerültek a lila-fehérek, Kerekest ütésért állította ki a katari játékvezető.

Hiába az emberelőny, egy ígéretes Tisza-fejestől eltekintve nem igazán sikerült komoly helyzetbe kerülnie az újpesti csapatnak. Sőt, Kouemaha révén egy jó debreceni lövést is feljegyezhettünk, a támadó nem sokkal tévesztette el a kaput.

Az utolsó tíz percre Li Do Kvon szerencsétlen sérülése miatt az újpestiek is tíz emberre fogyatkoztak, és nemhogy a továbbjutást, de a győzelmet sem tudták megszerezni.

LIGAKUPA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

ÚJPEST - DEBRECEN 0–0
Szusza Ferenc-stadion, 1509 néző. Vezette: Abdul Rahman Husszain - katari (Vámos, Dharman - katari)
ÚJPEST: Balajcza – Vermes, Böjte, Korcsmár, Sadjo (Mészáros M., a szünetben) – Li Do Kvon, Ogbodo, (Dourandi, 55.), Radulovics (Foxi, a szünetben) – Theobald – Tisza, Kovács Z.
DEBRECEN: Csernyánszki – Bernáth, Mészáros N., Sidibe, Vukmir – Kiss Z. – Dombi, Demjén (Sándor T., 88.), Rezes (Czvitkovics, 84.) – Kouemaha, Kerekes
Kiállítva: Kerekes (50. p.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik