Az aranylabdás Albert Flórián, akinek valóban élete a Fradi

Vágólapra másolva!
2007.05.30. 13:55
A Ringier Kiadó Kft. könyvet jelentetett meg Albert Flóriánról, az egyetlen magyar aranylabdásról, aki nemcsak pályafutásáról, hanem hétköznapjairól is vall az Életem a Fradi című műben. Mint kiderült, a Császárról írt első könyvet papírhiány miatt nem lehetett 1974-ben megjelentetni.
Albert Flórián neve összefonódott az FTC-vel
Farkas József
Albert Flórián neve összefonódott az FTC-vel
Albert Flórián neve összefonódott az FTC-vel
Farkas József
Albert Flórián neve összefonódott az FTC-vel

„Már 1974 márciusában könyvet írt rólam Hoffer József, az egykori szövetségi kapitány” – világított rá egy érdekes történetre Albert Flórián az Életem a Fradi című könyv sajtótájékoztatóján.

Sajnálatos dolog, hogy az egyetlen magyar aranylabdás játékosról írt első könyv akkor nem jelenhetett meg. Ennek mai szemmel nézve hihetetlen oka volt: papírhiány…

Most 2007-ben azonban papír is volt, így nem jelenthetett problémát, hogy megjelenjen a Ferencváros legendájáról a könyv a Ringier Kiadó Kft. gondozásában.

Albert Flóriánról egyébként már korábban is jelentek meg könyvek, azokhoz képest az a változás, hogy a legújabb kiadvány jobban betekintést nyújt az egykori kiváló játékos életébe, hétköznapjaiba.

"Négy hónap alatt készült el a könyv, mivel én is élvonalbeli futballista voltam és korban is közel állok Flórihoz. Jól haladtunk, hiszen kitűnően ismerem azt az időszakot, amelyről írtunk" - mondta Kiss László, a könyv szerkesztője. "Ráadásul Flórihoz hasonlóan én is sérülés miatt kényszerültem befejezni pályafutásomat, ezért pontosan tudom, mi játszódik le ilyenkor az emberben."

A könyv bemutatóján megjelentek Albert Flórián egykori játékostársai, olyan ferencvárosi legendák, mint Szűcs Lajos, Rákosi Gyula, vagy dr. Fenyvesi Máté, de tiszteletét tette három egykori szövetségi kapitány (akik játékosként is eljutottak a válogatottságig), mint Illovszky Rudolf, Mészöly Kálmán és Bicskei Bertalan.

A szerző, az aranylabdás Császár, Albert Flórián egyes szám első személyben ír pályafutásáról, a Fradiban eltöltött sikeres éveiről, pályatársairól, edzőiről, árulásokról és hűségről, magánéletről és focibundáról, botrányokról és csillogásról. Ez nemcsak az ő története, hanem a Fradi csillogása és bukása is.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik