Arena AufSchalke: fociparádé a mesestadionban

VAJDA GÖRGY és MEGGYESI BÁLINT (fotó) jelenti GelsenkirchenbőlVAJDA GÖRGY és MEGGYESI BÁLINT (fotó) jelenti Gelsenkirchenből
Vágólapra másolva!
2004.11.25. 23:05
Címkék
Elégedettek lehettek a Gelsenkirchen belvárosában található FC Schalke 04 ajándékbolt tulajdonosai, hiszen az üzlet régen bonyolított le akkora forgalmat, mint szerdán és csütörtökön. A Ferencvárost elkísérő szurkolók ugyanis tegnap elözönlötték az egyébiránt impozáns üzletet, amelyben minden, de minden megtalálható. Árulnak sálakat, sapkákat, kesztyűket, a játékosokról készült fényképeket, videofilmeket, apró kék-fehér kulcstartókat. Gyűlt is az euró a kasszában, nem győzték számolni a pénzt az eladók. Persze nem lennének németek, ha nem számítottak volna erre a nagy "áradatra". Biztonsági őrök vigyázták a rendet, tegyük hozzá, szerencsére feleslegesen.
De nem csak az ajándéktárgyak iránt volt kereslet csütörtökön Gelsenkirchenben.
A város "Váci utcájában" már karácsonyi hangulat uralkodott. Apró bazárok árulták ajándékaikat, frissen sült kolbász illata lengte be a majd két kilométer hosszú utcát. Persze a kolbász mellé sör is járt, és dolgoztak is a csaposok rendesen. Ám senki ne higgye, hogy a fradisták kolbászevés és sörözés miatt tették meg a hosszú utat: kedvenceikért, a magyar bajnokért szurkoltak a Fradi-sálakba, -mezekbe öltözött fiatalok, idősek, anyukák, apukák és gyermekek, hogy aztán a zöld-fehér színt vegyítsék az ajándékboltban vásárolt kék-fehérrel. És lám, milyen jól megfért egymás mellett a két klubszín. Példásan viselkedtek ezúttal a ferencvárosiak, bár fokozott rendőri biztosítás volt a városban és a stadion környékén, incidensekről nem érkeztek jelentések.

A nagy találkozás Lisztes Krisztiánnal

Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat!
Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat!
Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat!
Már két órával a mérkőzés kezdete előtt megteltek a vendégek számára biztosított parkolóhelyek. Becslések szerint ezer ferencvárosi érkezett Gelsenkirchenbe, s közülük csupán hatvanan vállalkoztak a repülős utazásra. Így aztán érthető, hogy aki későn érkezett, az bizony alig-alig talált magának parkolót az egyébként tágas területen.
De minden, a forgalmi dugókkal terhelt autózási gond ellenére boldogok voltak a fradisták, és az örömük akkor vált igazán teljessé, amikor délután a város egyik terén rég nem látott kedves ismerőssel, Lisztes Krisztiánnal futottak össze. A magyar válogatott középpályása, a Werder Bremen labdarúgója - aki a sérülése miatt mostanság csak rehabilitációs edzéseket végezhet, és nem futballozhat - Gelsenkirchenben szurkolt a Ferencvárosnak. Ô boldogan ölelkezett össze az örömittas szurkolókkal, s hogy az ereiben "zöld vér" csordogált, azt bizonyította talán azzal is, hogy nem a díszvendégek számára fenntartott szektorban, hanem a szurkolók között szorította végig a kilencven percet. Lisztes Krisztián elmondta, egyik legjobb barátja Vörös Gábor, aki - a középpályást idézve - őrült fradista, és miatta is döntött úgy, hogy a sarokból nézi végig a meccset. Arról Lisztes Krisztián már korábban is nyilatkozott lapunknak, hogy a hite szerint jó eredményt ér el korábbi csapata, akár meglepetést is szerezhetnek Lipcsei Péterék. ---- M ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik