P. K. 2022.08.02 09:53

Sportrádió: Mai napig kapok üzeneteket, hogy áruló vagyok – Hanga Ádám

A Real Madrid kosárlabdázója, Hanga Ádám és menedzsere, Lóránt András volt a Sportrádió Hazafutás című műsorában Perjési Tamás vendége. A válogatott kosaras többek között a tavaly nyári klubváltásáról is beszélt. 

Hanga Ádám (jobbra) menedzsere, Lóránt András (balra) társaságában beszélgetett Perjési Tamással (Fotó: Sportádió)

 

 

A Hazafutás vendége Hanga Ádám volt, aki igencsak izgalmas nyáron van túl. A Real Madrid sztárja a spanyol bajnoki cím és az Euroliga döntője után itthon újra nyári tábort tartott gyerekeknek és megrendezte a Hangtime eseményét a Városligetben. A közös dobálásról, a Barcelonából a Real Madridba igazolásról, a válogatottról, és egy kicsit a személyes életéről is beszélt Perjési Tamásnak.

Hanga Ádám és menedzsere, Lóránt András először is arról beszéltek, honnan jött a nyaranta megrendezendő Hanga-tábor ötlete: szeretné a gyerekeknek visszaadni azokat a tapasztalatokat, élményeket, amelyeket a karrierje során megélt, és az a célja, hogy nemzetközivé tegye ezt a tábort a közeljövőben. Hanga Ádám ezután a Hangtime-közönségtalálkozóról is beszélt, amit idén második alkalommal tartottak meg, a Városligetben. Elmondta, ezekkel a szereplésekkel az is a célja, hogy példakép lehessen a gyerekek számára.

Ezek után a karrierje, a tavaly nyári klubváltása is szóba került.

„Tavaly a Barcelonával erős csapatot raktunk össze. A szezon elején elveszítettük a spanyol Szuperkupát, de aztán megnyertük a Spanyol Kupát és bejutottunk az Euroligában a döntőbe. Az rosszul érintett, hogy elveszítettük, de kárpótol a Real Madrid ellen megnyert bajnoki döntő. Utána érdekes volt, hogy jött az ünneplés, eltelt két-három nap, aztán hívott Andris, hogy nem számít rám a Barcelona. Teljes mértékben sokként ért, váratlan volt. Azt azonban gyorsan leszögeztem, hogy szeretnék Spanyolországban maradni, egy ugyanilyen szintű csapatnál. Barcelonából Madridba menni minden szempontból a legjobb választás volt nekem és a családomnak is. Nagyon jól sült el a váltás. Persze, mai napig kapok olyan üzeneteket, hogy áruló vagyok, de a klubhűség két oldalon áll. Hiába jelentettem ki, hogy a Barcelonából akarok visszavonulni, ha a Barcelona nem kart engem. A Real Madrid pedig abszolút olyan csapat, amelynek a céljai összhangban vannak az egyéni ambícióimmal” – fogalmazott Haga Ádám.  

A teljes beszélgetés, melyben a válogatott is szóba kerül, itt hallgatható meg:

 

 

2022.08.07 22:34:01

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. A papírforma alapján – a vb-selejtezőkkel együtt – egy hét vereségből álló sorozat is benne lehet a pakliban.

2022.07.25 13:50:20

Kosárlabda K. Zs.

Tizenkét válogatott csap össze szeptember végén, a címvédő az Egyesült Államok.

2022.07.22 17:37:12

Kosárlabda K. Zs.

A mieink négy korábbi Európa-bajnokkal kerültek egy csoportba, köztük a címvédő Szlovéniával.

2022.07.24 16:35:32

Kosárlabda T. G.

Pálinkás József 1990-ben lett a női kosárlabda-válogatott kapitánya, a tisztséget 1993-ig töltötte be.

2022.07.24 08:56:08

Kosárlabda NÉMETH ANDREA

„Olyasmit szeretnék majd csinálni, ami boldoggá tesz. A sportágban pedig jól érzem magam.”