Női kosárlabda Eb: a magyar válogatott már 10. az erősorrendben

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.06.05. 11:07
null
A játékosok már készülnek az Eb-re (Fotó: Teknős Miklós/Magyar Nemzet)
A magyar női kosárlabda-válogatott feljött a 10. helyre a jövő csütörtökön kezdődő Európa-bajnokság erősorrendjében.

 

A magyar szövetség hétfői tájékoztatása szerint a nemzetközi szövetség (FIBA) szakírója májusban még a 12. helyre rangsorolta Székely Norbert szövetségi kapitány együttesét a 16 csapatos mezőnyben, ezúttal viszont már két hellyel feljebb pozicionálta.

Paul Nilsen az elemzésében kiemelte, hogy az eddigi négy megnyert edzőmérkőzés alapján még jobb helyet is érdemelne a magyar csapat, de a később csatlakozó Goree Cyesha és Juhász Dorka – akinek a WNBA-idény miatt továbbra is kétséges az Eb-szereplése – távollétében felemás lehetett a felkészülés első pár hete a kontinenstorna előtt. Nilsen szerint szenzációs volt, ahogy a magyarok kétszer megverték az Eb-társrendező Szlovéniát idegenben, Kiss Virág különösen lenyűgöző volt ezen a két találkozón, de mások is kiváló teljesítményt nyújtottak. A Portugália elleni két összecsapás Székesfehérváron kevésbé volt számára meggyőző, de a győzelem ezen a két meccsen is megvolt, és a nemzeti együttest komoly esélyesként kell kezelni a negyeddöntőbe jutásra.

Az Európa-bajnoki csoportellenfelek közül a címvédő Szerbia a harmadik, Törökország a hatodik, Szlovákia a 15. helyen található a rangsorban.

A FIBA a kontinenstorna előtt még egy alkalommal adja ki erősorrendjét, amely a 16 csapat aktuális formája, a selejtezőben és a felkészülés során elért eredményei, valamint a legfrissebb hírek alapján készül.

A rangsort már nem Franciaország, hanem Spanyolország vezeti, amellyel a mieink pénteken és szombaton is összecsapnak Sopronban.

Az Európa-bajnokságot június 15. és 25. között rendezik Izraelben és Szlovéniában. A mieink Ljubljanában játsszák csoportmeccseiket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik