MTI/B. D. K.
2023.06.05 11:07 Frissítve: 2023.06.05 12:18

Női kosárlabda Eb: a magyar válogatott már 10. az erősorrendben

A magyar női kosárlabda-válogatott feljött a 10. helyre a jövő csütörtökön kezdődő Európa-bajnokság erősorrendjében.

A játékosok már készülnek az Eb-re (Fotó: Teknős Miklós/Magyar Nemzet)

 

A magyar szövetség hétfői tájékoztatása szerint a nemzetközi szövetség (FIBA) szakírója májusban még a 12. helyre rangsorolta Székely Norbert szövetségi kapitány együttesét a 16 csapatos mezőnyben, ezúttal viszont már két hellyel feljebb pozicionálta.

Paul Nilsen az elemzésében kiemelte, hogy az eddigi négy megnyert edzőmérkőzés alapján még jobb helyet is érdemelne a magyar csapat, de a később csatlakozó Goree Cyesha és Juhász Dorka – akinek a WNBA-idény miatt továbbra is kétséges az Eb-szereplése – távollétében felemás lehetett a felkészülés első pár hete a kontinenstorna előtt. Nilsen szerint szenzációs volt, ahogy a magyarok kétszer megverték az Eb-társrendező Szlovéniát idegenben, Kiss Virág különösen lenyűgöző volt ezen a két találkozón, de mások is kiváló teljesítményt nyújtottak. A Portugália elleni két összecsapás Székesfehérváron kevésbé volt számára meggyőző, de a győzelem ezen a két meccsen is megvolt, és a nemzeti együttest komoly esélyesként kell kezelni a negyeddöntőbe jutásra.

Az Európa-bajnoki csoportellenfelek közül a címvédő Szerbia a harmadik, Törökország a hatodik, Szlovákia a 15. helyen található a rangsorban.

A FIBA a kontinenstorna előtt még egy alkalommal adja ki erősorrendjét, amely a 16 csapat aktuális formája, a selejtezőben és a felkészülés során elért eredményei, valamint a legfrissebb hírek alapján készül.

A rangsort már nem Franciaország, hanem Spanyolország vezeti, amellyel a mieink pénteken és szombaton is összecsapnak Sopronban.

Az Európa-bajnokságot június 15. és 25. között rendezik Izraelben és Szlovéniában. A mieink Ljubljanában játsszák csoportmeccseiket.

2023.09.23 10:36:29

Kosárlabda nemzetisport.hu

A testvérpár mind a négy válogatott kosarasa klubot váltott nyáron, s van vb-győztes „ügyfelük” is.

2023.09.14 21:44:27

Kosárlabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A DBB évek óta tudatosan igénybe veszi az új eljárások és a technológia segítségét. Egy-egy szövetségi edző nagyjából ötven korosztályos játékos fejlődését követi nyomon. Egy központi szerverre megkapja a kiválasztottakról készült összes felvételt, amire rendszeresen videóüzenetekkel reagál.

2023.09.05 23:25:32

Kosárlabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Ludovika Csata NB I A- és a Csata DSE NB I B-csoportos visszalépése nyomán beindult a szétmaszatolás; sokan az angyalföldi utánpótlás szakmai műhely összeomlását huhogták. Holott az 1995-ben életre hívott Csata DSE köszöni szépen, él és virul.

2023.08.12 22:36:10

Kosárlabda nemzetisport.hu

A női kosárlabda NB I 2023–2024-es idényének programja, eredményei.