Női kosár NB I: hazai pályán még motiváltabbak lesznek a szekszárdiak

GYŐRI FERENCGYŐRI FERENC
Vágólapra másolva!
2022.04.19. 11:26
null
Studer Ágnes szerint a drukkereik segítenek nekik, hogy túljussanak a holtpontokon (Fotó: Tumbász Hédi)
A Szekszárd irányítója, Studer Ágnes szerint a Sopron elleni döntő első mérkőzésének jelentős részében működött a taktikájuk, de a büntetőzésükön javítaniuk kell.

 

Karnyújtásnyira volt a bravúrtól az Atomerőmű KSC Szekszárd együttese Sopronban, s bár 73–71-re kikapott az NB I fináléjának első mérkőzésén, rengeteg pozitív tapasztalattal utazhatott haza az Euroliga-győztes otthonából. Már önmagában az is hatalmas fegyvertény, hogy a nagyszünetig felhalmozott 13 pontos hátrányból fordítani tudott Djokics Zseljko együttese, hogy az utolsó másodpercekig reális esélye volt a sikerre, arról meg talán álmodni sem mertek volna a tolnaiak, bár erre nem vennénk mérget, ismerve rutinos szerb-magyar trénerüket…

„Úgy mentünk oda, hogy mindent megpróbálunk, de a felkészülésről sokat nem mondhatok, mert betegség miatt nem edzettem a múlt héten – mondta a hétfő délutáni edzés előtt Studer Ágnes, a KSC irányítója, aki 14 ponttal, nyolc gólpasszal és egy lepattanóval rukkolt ki, s nem látszott rajta, hogy nincs a legjobb fizikai állapotban. – A mérkőzés nagy részében működött is a taktikánk, a következő meccsen szeretnénk még hosszabbra nyújtani ezt az időszakot. Amikor már fáradtunk, vagy nem a legerősebb ötösünkkel voltunk fent a pályán, néha leengedtünk, szerdán még jobban, még bátrabban kell játszanunk. Az első félidőben sokszor nem volt meg a ritmusa a támadásainknak, és azt nem engedhetjük meg, ami az utolsó két percben történt, hogy tízpontos különbséget alakítson ki a Sopron ilyen rövid idő alatt. Hogy vissza tudtunk kapaszkodni, mutatja, van keresnivalónk a párharcban. Nagyon sajnáljuk a végkifejletet, megvoltak a lehetőségeink az utolsó percekben, de otthon még motiváltabbak leszünk.”

Súlyos mulasztás volt a szekszárdiaktól, hogy hét büntetőt is elrontottak, Studer ezzel kapcsolatban megjegyezte, az évadban hadilábon állnak ezen a téren, az elhibázott dobások döntő jelentőségűek a szoros meccseken, így a bajnoki döntő első felvonásán is. A magyar válogatott játékmester reméli, a második találkozón laza, görcs nélküli hozzáállással javítani tudnak ezen a mutatón is. Szerdán minden valószínűség szerint nemcsak Krnjics Szarát, hanem a lázas betegsége után lábadozó, az előző mérkőzésen is hiányzó Gereben Líviát is nélkülöznie kell a tavalyi ezüstérmesnek.

„Szara hiányában nagyobb szerep hárul másik két centerünkre, Goree Cyeshá­ra és Nikolina Milicsre, ők többet is játszottak Sopronban – taglalta a változásokat Studer Ágnes. – Amikor cserélünk, sokkal alacsonyabb lesz a szerkezetünk, ilyenkor nagyon oda kell figyelnünk a kizárásokra, a lepattanókra és a védekezésre. Az első mérkőzésen jól megoldottuk ezt, abban bízom, hogy kitart a lendület, és a folytatást is bírják majd a lányok, mert egyre nehezebb lesz, ahogyan egyre több időt töltenek a parketten. A következő, hazai meccsen telt ház vár minket, a szurkolóink támogatása nagyon fontos nekünk, úgy érzem, az igazi szekszárdi hangulatban jobban játszunk, mint máshol. A drukkereink segítenek nekünk, hogy átessünk a holtpontokon, és olyan érzelmi állapotba kerüljünk, amelyben az egész csapat elhiszi, hogy képesek vagyunk nyerni. Így volt ez a tavalyi döntőben is azon a mérkőzésen, amelyen felülmúltuk a Sopront, akkor mindannyian bíztunk a sikerben, ha hibáztunk is, nem álltunk meg és megcsináltuk – erre lesz szükségünk ezúttal is!”

Studer érezte a soproniakon, hogy néhányan nem pörögtek fel eléggé, ráadásul keményen védekeztek rajtuk, és ez lesz a kulcs a további összecsapásokon is. Biztos tud jobban játszani a címvédő, de a Szekszárd is, a tolnaiak megnézték a rivális mérkőzéseit a final fourban, egyénileg és csapatszinten is felkészülnek rájuk, és a 23 éves játékos reméli, ki tudják zökkenteni őket annyira, hogy ismét a legvégéig szoros mérkőzést játsszanak velük, amelyet meg is nyerhetnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik